Kyrö Malt Rye Whisky äntligen till Sverige igen!

Detta är en pressrelease från Hermansson & Co

Kyrö Malt Rye Whisky

Kyrö Malt Rye Whisky är tillverkad av 100 procent fullkornsråg från Finland och det som gör Kyrös rye whisky unik är användningen av endast fullkornsråg och att whiskyn pumpats över till destilleringspannorna utan filtrering för att bibehålla så stor smak och doftupplevelse som möjligt.

Whiskyn är destillerad i dubbla kopparpannor och lagrad i 3-5 år på amerikanska fat av vit-ek. Huvudingrediensen, finsk råg, är liten i korn-storlek, och eftersom de flesta av smakkomponenterna är nära kornytan ger det en mycket stor smak.

– Doften är stor med tydliga inslag av torkad frukt och smörkola med en hint av melass, stenfrukter och vanilj. Smaken är komplex med söt nektar, råsocker, råg och orientaliska kryddor. Avslutet är långt, med blommiga och kryddiga inslag, säger huvuddestillatorn Kalle Valkonen.

Kyrö vann guldmedalj (Gold outstanding) med denna whisky i 2020 års upplaga av International Wine and Spirits Competition. 98 poäng av 100 möjliga!

– Det är en givetvis en ynnest att få lansera denna begränsade, exklusiva och helt unika rye whisky ännu en gång på den svenska marknaden. Det är en fulländad uppvisning i hur gränslös kärlek till en råvara ihop med en passion för doft- och smakupplevelse bildar ett alldeles strålande resultat, säger en imponerad och stolt Thomas Larsson, produktchef, Hermansson & Co.

Kyrö Malt Rye Whisky

Kyrö Malt Single Malt Rye Whisky

Doft: Stor doft med torkad frukt, smörig karamell, mörk melass, stenfrukter och vanilj.

Smak: I början söt nektar som följs upp av råsocker. Komplex i gommen med inslag av jordig, pepprig råg och exotiska kryddor. Lång finish med blommiga och kryddiga inslag.

Passar till: Avnjut den rumstempererad ”neat” eller med is. Passar också utmärkt i din favoritcocktail.

Lanseringsdag: 4 maj 2020
Pris: 599 kr
Art.nr: 40947
Storlek: 500 ml
Alkoholhalt: 47,2%
Antal flaskor: 3 000 flaskor i Systembolagets exklusiva sortiment, TSE.

Vill du läsa mer om Kyrö så hittar du vårt tidigare reportage här