Balvenie och Brixtol Textiles i unikt designsamarbete

The Balvenie, en av världens mest hantverksmässiga whiskys, teamar upp med svenska klädmärket Brixtol Textiles och lanserar ”The Balvenie Motorcycle Jacket”, en exklusiv, MC-inspirerad jacka i begränsad upplaga, med fokus på detaljer och hantverk.

I höstas offentliggjordes att den skotska whiskyproducenten The Balvenie krokar arm med motorcykelbyggaren Ida Olsson för att skräddarsy en exklusiv motorcykel där vissa delar görs helt för hand. På motorcykeln, som ursprungligen är en Royal Enfield Continental gt 650, finns både material och detaljer med tydliga kopplingar till The Balvenies erkända hantverksprocess.

Nu offentliggörs ytterligare ett samarbete. Denna gång med det svenska klädföretaget Brixtol Textiles. Tillsammans lanserar man en MC-inspirerad jacka, där detaljer och hantverk fortfarande är ledorden, vilket syns tydligt på den genomarbetade designen.

Hantverket har alltid spelat en central roll vid tillverkningen av The Balvenie. Det är det enda destilleriet som fortfarande odlar sitt eget korn, använder traditionella mältare och har egna kopparslagare samt tunnbindare på plats i tillverkningen. Det är med hantverket som utgångspunkt som The Balvenie nu lanserar sitt andra samarbete denna säsong. Och att det blev just Brixtol Textiles är ingen slump.

– Efter vårt samarbete med MC-byggaren Ida Olsson var det ingen tvekan om att en MC-inspirerad jacka skulle tas fram. Brixtol Textiles är ett av Sveriges vassaste klädvarumärken. Plaggen är otroligt välarbetade och det finns en tydlighet i designen som är inspirerad av brittiska subkulturer. Detta lirar otroligt bra med både The Balvenies hantverksfokus men även med Royal Enfield Continentals brittiska arv, säger Erik Möller, Brand manager på The Balvenie.

Mer om jackan:

Modell: Curtis Balvenie MC
Exklusivt tillverkade i begränsad upplaga om 25 st.
Pris: 2 799 SEK

Mer info om jackan finner du här: BRIXTOL TEXTILES