Bareksten Botanical Gin till Berntson

Bareksten Botanical Gin är en norsk gin som är destillerad på det egna destilleriet i Begren. Bareksten är 46% och är blommig och fruktigt med subtila inslag av enbär och citrus. Bareksten gör sig väldigt bra som både cocktailbas och som del i en smakrik gin & tonic.

Basen är gjord på lokalt odlad potatis och av de 26 ingredienserna är 18 tagna från destilleriets närområde. Några av ingredienserna är rabarber, lingon, vilda blåbär, mint och fläder. Sammantaget så får man en väldigt nordisk smakprofil.

Bareksten Botanical Gin destilleras som en traditionell London Dry Gin och använder enkeldestillering där man tillsätter vatten. Bareksten använder också en modern metod, där apelsin och lime tillsammans med rabarber, mynta och blomarom ger smak och karaktär via ett ånghuvud

Bareksten har nått internationella framgångar och har bland annat vunnit dubbla guldmedaljer på World Gin Awards i San Francisco.

Stig Bareksten är frontfigur för produkten som han delar namn med och har varit en framgångsrik master blender tidigare och har nu lanserat Bareksten med full kraft. År 2014 köptes det egna destilleriet och sedan dess har Stig med hans kompanjoner experimenterat med de fantastiska nordiska ingredienser som kan hittas runt husknuten. 

Bareksten finns att hitta i Systembolagets beställningssortiment under artikelnummer 82546 för 359 kr. 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*