Bishops Arms öppnar i Borlänge på onsdag

På onsdag den 12 maj öppnar Bishops Arms i Borlänge – längts upp på Stationsgatan i nyrenoverade och fräscha lokaler.

Det har surrats några år om att Bishops har varit på gång att etablera sig i staden men det var inte förens i början av 2021 som planerna gick i lås. Lokalerna som de nu öppnar i är topprenoverade och få Borlängebor kommer att känna igen sig från när Harrys låg här tills alldeles nyligen.

– Faktum är att Borlänge är den stad i Sverige som vi har fått mest förfrågningar om vi ska öppna en pub, säger Oskar Svanström. Med en av Sverige största whiskyklubbar och ett stort intresse så känns Borlänge helt rätt för oss.

I Borlänge har de frångått lite av sin prägel med mörkt trä och dämpad belysning – istället har restaurangen inretts mer ljusare och fräschare än vi annars är vana vid.

Att öppna en ny pub i en pågående pandemi kan vem som helst förstå är en utmaning som heter duga. Men med väl tilltagna ytor och en stor uteservering så kommer de att kunna välkomna många nyfikna och törstiga Borlängebor redan nu på onsdag.

– Vi kommer naturligtvis att följa alla regler till punkt och pricka men välkomnar samtidigt in Borlängeborna till den här nya och spännande öppningen, säger Oskar.

De kommer att erbjuda 27 tappkranar och ett 60-tal whiskysorter från start men sortimentet kommer att trimmas in över tid.

Maja Kozul från Bishops Arms i Malmö har hjälpt till med sortiment och planering inför starten och med hennes erfarenhet så kan säkert alla öl- och whiskyintresserade hitta något som de aldrig tidigare har provat.

Denna satsning görs i samband med att Elite Hotell öppnar i Borlänge också och hotellets frukostservering kommer att ske i Bishops Arms lokaler.

– Vi eftersöker en bra mix av gäster och detta läge med närheten till både Centralstation och centrum är perfekt, säger Oskar. I ett senare skede så kommer även Högskolan att flytta in i nya lokaler alldeles över gatan så det känns som detta är en del av staden som kommer att leva upp.

Bishops Arms Borlänge öppnar onsdagen den 12 maj kl 15:00 – bordbokningen är öppnad och du hittar den här: bishopsarms.com/vara-pubar/borlange/