Bländande – Svensk Blended Malt Whisky

Bländande - Svensk Blended Malt Whisky

Om en vecka, den 24/11, släpper Spirit of Hven och Smögen en unik produkt på Systembolaget. De har tillsammans tagit fram en helt ny produkt där de har blandat totalt nio fat, fyra från Hven och fem från Smögen och skapat Bländande – en Svensk Blended Malt Whisky.

Bländande är baserad på whisky från totalt nio stycken fat av normalstorlek; fyra stycken virgin Chinkapin barrels med Hven och fyra stycken first fill Bourbon barrels samt en first fill Sherry hogshead med Smögen, alla innehållande whisky baserad på kraftigt torvrökt malt.

“Det har varit ett ingående och omfattande arbete för att skapa denna första buteljering och ge den ett svenskt, eget uttryck som återspeglar en egen identitet.”

Styrkan är 55,5 % och whiskyn har fått gifta ihop sig i över en månads tid för att ge en komplex, len och väl sammansatt karaktär. Som samarbetande blenders är såväl Henric Molin från Hven som Pär Caldenby från Smögen glada och stolta över det som Bländande har blivit och att den på ett positivt sätt skapar en egen identitet vid sidan av de ingående respektive singelmalterna Hven och Smögen.

Bländande – Svensk Blended Malt Whisky

Tillverkad i Sverige
Artikelnummer: 40860
Pris: 1495:-
Storlek: 500ml

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*