Brugal 1888 i samarbete med Hotel Nobis Guldbaren

I ett höstruggigt Stockholm öppnade igår, 20 oktober 2022, ”Casa Brugal” på Hotel Nobis Guldbaren för speciellt utvalda gäster.

Inne i värmen kunde gästerna avnjuta den nya cocktailmenyn med Brugal 1888 som huvudroll, samt ett par av rätterna som Hotel Nobis kock Dilcris Kylington komponerat specifikt för att lyfta den anrika romen. På menyn står bland annat bananchips med kokosmjölksdipp, friterad kyckling och kanderade kokosklubbor med en splash av Brugal 1888.

Max Wallmark, Dilcris Kylington, Rasmus Borgström. Fotograf: Raphael Stecksén @kaffegruppen

– När Brugal 1888 hörde av sig för att inviga Casa Brugal här blev jag varm om hjärtat. Arvet Brugal 1888 är i Dominikanska Republiken starkt, och det har varit en ära och ett sant nöje att äntligen komponera ihop detta med min matlagning här, kommenterar Dilcris Kylington, kock på Hotel Nobis, Stockholm.

Drinkarna på menyn heter ”Strawberry Smash Basil”, ”Coconut” och ”Coffee” – alla med Brugal 1888 som bas. Exempelvis i drinken ”Strawberry Smash Basil” får gästerna smaka på sherry- och basilikaskum, vanilj, äpple och humle.

Recept på drinken ”Strawberry Smash Basil”
Ingredienser:

Sockerlag
500 gram jordgubbar
2 ½ dl strösocker
2 ½ dl vatten
½ tsk mjölksyra
½ tsk citronsyra
½ tsk äppelsyra

Basilikaskum (räcker till ca 5 glas)
5 dl vanlig sockerlag
½ dl citronsyra
6–7 kvistar basilika
Äggvita från 4 ägg

Cocktail – 1 glas
4 cl Brugal 1888
2 cl jordgubbssockerlag
1 cl sherry
½ cl Galliano
3 cl äppeljuice
1 cl citronsaft

Gör så här:

  1. Koka ihop, mixa och sila av ingredienserna till sockerlagen.
  2. Mixa ingredienserna till skummet, sila och häll upp i en sifon.
  3. Skaka ingredienserna till cocktailen i en shaker med is och häll upp i lowball-glas.
  4. Spritsa på skummet med sifonen, toppa med ett basilikablad och njut.

Casa Brugal kommer vara öppet i en månad framåt. Sista dagen att avnjuta Dominikanska Republiken i cocktailglas och på tallriken är söndagen den 20 november.

Om Brugal 1888
Det hemliga familjereceptet har gått i arv i fem generationer. Don Andres Brugal Montaner flyttade till Dominikanska republiken med en vision: att bemästra konsten att göra rom. År 1888 föddes företaget Brugal – och legenden om Brugal. Nästan 130 år senare tillverkas romen fortfarande av familjen Brugal. Endast familjemedlemmar kan bli en ”Maestro Ronero”.

Brugal 1888 destilleras inte bara en gång, inte två gånger, utan i oändlighet, vilket betyder att Brugal alltid består av den renaste renaste sprit. Lagringsfaten är handplockade av våra Maestros Roneros för att få till rätt typ av karaktär, genom ålder och härkomst – endast de allra bästa ekfaten används, från amerikanska ex-bourbon till europeiska ex-sherry.

Med toner av vanilj, röda frukter och kola sammanflätade med kakao och naturlig ekkrydda är Brugal 1888 en underbart inbjudande rom som är len, full av smak och perfekt balanserad.

Brugal 1888 Gran Reserva Familiar

Pris: 549 kr
Artikelnummer: 590
Alkoholhalt: 40%
Glasflaska: 700 ml
Lagringstid: Minst 8 år