Château Montus 2017 – En av de bästa årgångarna sedan 1982!

En sval och frostig vår gjorde 2017 till ett utmanande år över lag. Men det särskilt gynnade mikroklimatet hos Château Montus bjöd på en exceptionell skörd. Vi presenterar en storslagen årgång som kännetecknar elegans, sinnlighet och djup koncentration.

De stora, rödaktiga stenarna i Château Montus vingårdar hyser historiska spår från Pyrenéerna. Växtplatsen är unik och här – från sydliga och vacker sluttande växtplatser växer tannat och cabernet sauvignon till Alain Brumonts berömda viner.

Château Montus 2017 görs på 80 % tannat och 20 % cabernet sauvignon som plockas från 30-åriga vinstockar. De rika, koncentrerade druvorna lagras på nya ekfat och för att behålla sin komplexitet buteljeras vinet utan filtrering.

Årgång 2017 klassas av Alain Brumont som en av de bästa årgångarna på 39 år. Vinet har en tät, koncentrerad doft med intensiva toner av mörka bär, körsbär och lakrits. Smaken är stor och intensiv med balans och fantastiskt fin struktur. Vinet är insmickrande redan idag och kommer att utvecklas stilfullt under många år framöver.

Château Montus har drivits av Alain Brumont sedan 1980. Han är en outtröttlig forskare av sydvästra Frankrikes unika terroir och dess lokala druvsorter. Varsamt väljer han ut områdets bästa växtplatser för att göra viner som hör till världens främsta.

Château Montus 2017

Art. nr 92208
Pris 259 kr
Storlek 750 ml
Producent Alain Brumont
Ursprung Madiran, Frankrike