Cutty Sark sålt till Glen Morays ägare

Idag presenterades nyheten att Edrington har sålt Cutty Sark till det franska La Martiniquaise-Bardinet. 

I juni i år så lade Edrington ut Cutty Sark och destilleriet Glenturret för försäljning och detta är alltså resultatet vi nu ser. Glenturret är dock fortfarande till salu.

Blenden Cutty Sark skapades 1923 och är, globalt, ett av de mest igenkända varumärkena. 

Läs mer om Cutty Sark i vår artikel om Berry Bros & Rudd

De planerar att övergång tar ungefär en månad och under tiden kommer Edrington att hjälpa till med blandningen och buteljeringen. 

Ian Curle, VD på Edrington, säger: “Cutty Sark är en stor skotsk whisky och har varit en global whiskyikon under de senaste 90 åren. Vi är glada att överföra varumärket till La Martiniquaise och vet att det kommer att trivas under deras ägande. Vi önskar dem allra det bästa för framtiden med detta stora varumärke. “

Jean-Pierre Cayard, ordförande för La Martiniquaise-Bardinet kommenterar: “Vi är stolta över att få ta över detta kraftfulla varumärke. Cutty Sark kompletterar perfekt vår portfölj av internationella märken, inklusive Label 5, Sir Edward och Glen Moray Scotch Whisky, Poliakov Vodka, Porto Cruz och Negrita och Saint James Rum. Detta förvärv är ett viktigt steg för att påskynda vår internationella expansion. Det kommer att ytterligare stärka vår position i Europa och öka vår närvaro på nyckelmarknader som USA och Japan.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*