Den prisbelönta hantverksromen Saint James Impérial Blanc Rhum Agricole nu i Sverige!

SAINT JAMES var den första ”Agriculture-romen” i världen och den bäst säljande på Martinique. SAINT JAMES vinner regelbundet priser och har fått utmärkelser på flera av de mest prestigefyllda internationella tävlingarna vilket bevisar att kvalitén är väldigt bra. 

SAINT JAMES Rhums har en historia på över 250 år av genuint hantverk & passion och är producerad från sockerrör som pressats direkt efter skörd. Den uppskattas för dess karaktäristiska och unika egenskaper där terroir och ursprung reflekteras. SAINT JAMES distribueras till över 50 länder och är berömd för sin fyrkantiga flaska som är nummer 1 i världen av ”Agricole Caribbean Rhum”. (Källa: The IWSR 2018).

Saint James Impérial Blanc är en transparent och kristallklar rom. På näsan är det aromer av nyskördade sockerrör och gräs med en svagt pepprig ton men även en viss fruktighet i bakgrunden. Smaken är len med med typiska fruktaromer och en komplexitet med ett långt avslut. Saint James Impérial Blanc är perfekt att blanda goda cocktails och drinkar på, se nedan förslag på Martiniques “nationaldrink”.

Många anser att “Rhum Agricole” är det renaste uttrycket för rom. Dessa rom kommer från ön Martinique som ligger i Karibien och som tilldelas den prestigefyllda franska “appellation d’origine contrôlée”, AOC-klassificeringen. Saint James vita rom reflekterar terroir av jorden och solen på Martinique.

 “A reference for all those who love white rum with character”. – Marc Sassier, master blender

Recept på Ti Punch:

Häll upp 4,5 cl Saint James Impérial Blanc i ett high ball-glas över några isbitar. Dela 1 lime och pressa över hälften och nyttja den andra halvan till garnering. Häll över 1 cl sockerlag och rör om. Garnera med en limeskiva. Vill ha lite bubblor i så kan du tillsätta lite sodavatten. Välkommen till den karibiska ön Martinique! 

Rhum Agricole”´ är en romstil som reflekterar terroir och ursprung. Har du inte upptäckt “Rhum Agricole” så är det dags nu. Tisdagen den 8:e juni lanserar vi Saint James Impérial Blanc Rhum Agricole | varunr: 11721-01 | pris: 259 kr | 700 ml | alk. 40%VOL | Systembolaget har köpt in 1 200 flaskor.