Diplomático Selección De Familia 43%

Diplomático behöver förmodligen ingen större presentation- deras Diplomático Reserva Exclusiva är en av de mest populära romsorterna på Systembolaget. Den första december förra året så breddade den svenska importören Handpicked Wines utbudet med denna buteljering: Diplomático Selección De Familia.

Diplomático är en rom från Venezuela som är lite torrare i stilen. Rommen är i huvudsak gjord på melass från sockerrör, men man har även tillsatt den renaste melassen som kallas ”sugar cane honey”. Destilleringen sker mestadels i små kopparpannor men en del destilleras i kolonn (column) och en tredje variant som kallas ”batch kettle”. Det är en kolonndestillation och kopparpanna i en och samma panna.

Denna rom är lagrad upp till 12 år i en kombination av nya ekfta, ex-bourbon och ex-sherryfat.

Doft: Här finns tydliga kola och knäcktoner, djup vanlij doft, mörk 70% choklad. Här finns också en försiktigt not av ekfat.

Smak: Initialt viss sötma i smaken men definitivt åt det torrare hållet. Chokladen och kolan från doften återkommer här i smaken tätt följt av en härlig ekighet som samsas med torkade tropiska frukter!

Finish: Lång finish med en hel del chokladtoner och en avklingande vaniljtouch.

Diplomático Selección De Familia har endast 20g socker per liter och visar att stora och komplexa smaker behöver inte byggas med hjälp av mycket socker.

Diplomático Selección De Familia
Artikelnummer: 81345
Producent: Destilerías Unidas
Alkohol: 43%
Sockerhalt 20 g/l
Pris: 625:-
Finns här på Systembolaget

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*