Don Papa lanserar nu Baroko

Baroko är en del av Don Papas sortiment som sedan tidigare består av Don Papa 7 samt de begränsade upplagorna Don Papa 10, Don Papa Sherry Cask och Don Papa Rye Cask. Don Papa Baroko finns från och med den 8 november i Systembolagets beställningssortiment.

Don Papa Baroko har sitt ursprung i Filippinerna och produceras på ön Negros, en plats som tack vare sitt vulkaniska ursprung ger sockerrören särskilt söta toner. Baroko är tillverkad av melass, även känt som det svarta guldet, och har lagrats i tre till sju år på amerikanska bourbon-ekfat vid foten av berget Kanlaon – innan den blandas för att slutligen få sin fylliga och släta finish. Resultatet blir en söt och sprudlande bärnstensfärgad dryck med toner av kanderad frukt, citrus, vanilj och honung.

– Intresset för Don Papa har ökat explosionsartat i Sverige de senaste åren och vi är därför stolta över att komplettera sortimentet med Baroko. Vare sig man är rom-konnässör eller nyfiken nybörjare har Don Papa-portföljen nu något som passar alla. Flaskan har en unik design som verkligen sticker ut och som fångar Don Papas historia med den legendariska Papa Isio som vakade över sockerrörsfälten, Filippinerna och ön Negros. Det är en flaska som bär på mycket historia, säger Nicole Gilek, Senior Brand Manager på Anora.

Baroko = sprudlande glädje

Don Papa Baroko blir det senaste tillskottet i Don Papa-portföljen i Sverige, som sedan tidigare bland annat består av storsäljaren Don Papa 7 year old. I samband med lanseringen av den något sötare Baroko, uppdateras receptet för Don Papa 7, som nu får en torrare profil med större komplexitet och fatkaraktär. Baroko, som är en lagrad sockerrörssprit, blir en hommage till de som uppskattar Don Papas lättare, runda och söta toner av kanderad frukt, vanilj och citrus.

– Baroko betyder sprudlande glädje på Tagalog, vilket är det lokala språket på ön Negros i Filippinerna, och har en tydligt sprudlande design och smakprofil som går i linje med Don Papas DNA. Smaken och designen reflekterar passionen och frodigheten i Papa Isio, som är den revolutionära hjälten från ön Negros där rommen är utformad med öns självständighet i åtanke, säger Stephen Carroll, Don Papas grundare.

Don Papa Baroko kan avnjutas precis som den är eller som ingrediens i en cocktail.

Don Papa Baroko

Beställningsvara hos Systembolaget: 5319301
Pris: 399:-

Doft: Intensiva och sprudlande toner av vaniljstång, färsk citrus, muscovadosocker och mango med subtila toner av rostad kokos och crème brûlée.
Smak: Fyllig och slät med toner av kanderad tropisk frukt, mogna körsbär, honung och vanilj. Balanserad med inslag av färsk lime och torr ek.
Finish: Lång och slät med vanilj och tropiska toner och tydliga inslag av rostad ek.