Dubbla nya Gin från Beinn an Tuirc

Idag, 14/6, kl 10:00 släppte den svenska importören Selected Malts 180 flaskor från det Kintyrebaserade destilleriet Beinn An Tuirc.

Destilleriet grundades av bröderna Kenny och Niall Macalister Hall samt Niall’s fru Emma på slottet Torrisdales marker 2016. Det är ett miljövänligt destilleri som sätter hållbarhet i främsta rummet. Vattenkraft och plantering av ekar är några av sakerna de gör för att göra ett så litet avtryck som möjligt på miljön.

Namnet ‘Beinn an Turic’ kommer från kullen där de också får sitt vatten ifrån. Det är en högsta punkten på Kintyrehalvön och betyder ‘The Hill of the Wild Boar’ – kullen med Vildsvin.

Beinn an Turic Kintyre Pink Gin

Kintyre Pink Gin är destillerad med Skotska hallon och havre som ger den en delikat fruktig smak med en krämig finish – den doftar som den kanske mest skotska efterrätten som finns, Cranachan!

Beinn An Turic Kintyre Pink Gin

Volym: 500 ml
Alkoholhalt: 40%
Antal till Sverige: 120 flaskor
Finns på Systembolaget här

Beinn an Turic Tarbert Legbiter

Tarbert Legbiter Gin, som är destillerad med hibiskusblommor och rosa pepparkorn, släpptes första gången som en klubbuteljering till Kintyre Gin Club men då den blev så populär så de beslutade att ta in den i deras Core Range. Det är en Gin på Navy Strength som är buteljerad vid 57%.

Namnet Legbiter kommer från den norska kungen Magnus Barelegs/Magnús Óláfsson. Förutom att regera över Norge så erövrade han också Orkney samt både de yttre- och inre Hibriderna. När han skulle erövra Kintyrehalvön så stötte han på patrull vid näset vid Tarbert. Men det var inget som stoppade hans framfart – hans båt drogs för hand över till Firth of Clyde. Sägnen säger att hans svärd hette Legbiter – och det är efter det som de har döpt sin gin.

Beinn An Turic Tarbert Legbiter

Volym: 500 ml
Alkoholhalt: 57%
Antal till Sverige: 60 flaskor
Finns på Systembolaget här