Dubbla släpp från Bergslagens!

Nu börjar det närma sig jul och då släpper Bergslagens Destilleri traditionsenligt whiskyn Santa.

Santa -20 är det fjärde släppet i Santaserien. I år är whiskyn lagrad på 225 liters first-fill Portvinsfat, av typen barrica, sedan 2011. Till Santa -20 användes 2 stycken fat, ett orökt och ett med 16-ppm receptet. Fatens ursprung är från en av de finaste bodegorna i Portugal och håller en otroligt hög kvalitet.

Santa -20 har en härligt fruktig doft med toner av vanilj och pistage. Smaken bjuder på sköna vinösa noter som sedan går över till torkad frukt, nötter och smörkola. En riktig härlig whisky som verkligen passar till jul.

Whiskyn är buteljerad sept 2020.

Pris: 895 kr
Fattyp: 225 l First-fill Port Cask Barrica
Antal flaskor: 785 st
Storlek flaska: 500 ml
Alkoholhalt: 50 % vol

Beställ Santa 2020 här

Santas hjälpreda, Elfen, dyker i år upp på Santas stol. Elf-20 är en Rom som Bergslagens Destilleri lagrat på fat som det tidigare legat sherry och whisky på, ett så kallat ”ex sherry whisky cask”.

Romdestillatet har vi tagit från Guatemala, som är kända bla för Zacapa romen, så det var ett väldigt fint nydestillat vi fick hem för några år sedan. Vi la romen på 50 litersfaten 2018 och placera dom i vårt lagerhus på destilleriet i Örebro. Nu, 2 ½ år senare, så tyckte vi att de var klara att buteljeras.

Här hittar du ljuvliga söta toner som hör julen till såsom torkad frukt, arrak och kanderade mandlar. En perfekt avslutning på julbordet och som avec till kaffet.

Pris: 379 kr
Fattyp: ex Sherry Whisky Cask
Antal flaskor: 612 st
Storlek flaska: 500 ml
Alkoholhalt: 50 % vol

Beställ Elf -2020 här

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*