Exklusiv årgångsrom i lyxförpackning

Idag släpps en begränsad upplaga av J. Bally Cuvée Art Déco i Systembolagets Beställningssortiment. En exklusiv agricole-rom från Martinique. Flaskan designades av grundaren själv på 1930-talet och innehållet är en blend av årgångarna 1999, 2006 och 2007.

Pyramidflaskan i art déco-stil är designad av J. Ballys grundare, Jacques Bally, på 1930-talet.
Som en hyllning till hans kreativitet har Marc Sassier, Master Blender på J. Bally rom, skapat en andra exklusiv och begränsad upplaga av J. Bally Cuvée Art Déco.
Denna exceptionella cuvée är en unik blandning av utvalda årgångar från 1999, 2006 och 2007, som var och en visar upp de sällsynta smaker och aromer som J. Ballys rom är känd för.

Årgången 2006 är hörnstenen i blandningen. Lagrad 15 år på franska ekfat ger den en unik rundhet, rik på fruktiga toner. Årgången 2007, lagrad 12 år på amerikanska ekfat bidrar med toner av mocka och kakao, medan årgången 1999, lagrad i 16 år på franska ekfat, har en utsökt lätthet, toner av trä och valnöt. Med sin aromatiska rikedom fångar denna utsökta utgåva skönheten och arvet från J. Bally-rom perfekt!

UTSEENDE: Klart koppargul
DOFT: En intensiv rom med toner av vanilj och torr ek, torkad och kanderad frukt.
SMAK: En hint av kanderad citrusfrukt som lämnar en känsla av fräschör i gommen.
Det finns toner av vanilj och ek som överensstämmer med doften. En gammal, vällagrad och balanserad rom som avslöjar rika fruktiga toner typiskt för år av lagring.
DRICKS BÄST: Som aperitif eller digestif.

PYRAMIDFLASKAN
Pyramidflaskan har en unik historia. Det gjordes ursprungligen av kristall och skapades av Jacques Bally specifikt för hans årgångsrom. Dess unika form blev snabbt ett kännetecken för J.Bally rom. Än idag förblir är flaskan väldigt utmärkande och fungerar som ett perfekt attribut till varumärket.

J. Bally Cuvée Art Déco

Nr 41175
Volym: 700 ml
Alkoholhalt: 43,5%
Pris: 1199 kr
Lanseringsdatum: 27 maj 2022
Antal flaskor som släpps: 186 st.