Flera James Eadie till Sverige!

På måndagen den 8 november släpper Selected Malts fem nya James Eadie buteljeringar på Systembolaget.

Vi har ett stort reportage om den oberoende buteljeraren James Eadie och dess grundare Rupert Patrik i vårt senaste nummer av magasinet.

De som kommer på måndag är en Caol Ila 11yo som faktiskt branschen höjde ögonbrynen inför.
– Jag kan stolt säga att vi var de första som gav Caol Ila en finish i ex-Palo Cortado sherryfat, Rupert Stolt. Det fungerar så där hiskeligt bra så vi har fortsatt att göra det – och nu får ju även ni i Sverige prova detta fantastiska experiment.

Förutom Caol Ilan så kommer också Dailuaine 13 yo och Glenlossie 14 yo som bägge har fått en finish i sherryfat, Dailuaine 31 månader i ett Olorosofat och Glenlossie 13 månader i en Amontillado hogshead.
– Med dessa tre så får man en bra bild av hur vi arbetar med olika finish, men ni får ju också en Auchroisk 12 yo som har fulltidslagrats på en Bourbon barrel.

Det kommer också en av deras Small Batch utgåvor Linkwood 10 yo. Dessa ska ses som deras instegswhiskys till James Eadie´s värld.
– De är oftast uppbyggda av tre olika fat från samma destilleri som ger en bra bild av hur destillerikaraktären är, men som ändå ger en komplex fatstruktur. Vår idé är ju att släppa whisky som våra kunder ska njuta av och inte samla på och dessa fem som kommer nu är verkligen njutningswhisky, säger Rupert.

Du hittar alla dessa fem här på Systembolaget