Friendship Rum firar 10år!

Härnösand, Smitingen och Vårdkasen är tre platser som Friendship Rum hyllar! Under jubileumsåret 2023 kommer de att ge ut tre romsorter med just de namnen.

– Allt började en sen kväll i Höga kusten för tio år sedan och det blev startskottet för vår resa. Nu vill vi lyfta platserna som vi lever och verkar på, säger Jens Zetterlund.

Augusti 2013 flätade Friendship Rums grundarna ihop sina vänskapsband och bestämde sig för att påbörja sin rom-resa. Under de två första åren analyserade och blandade de olika romsorter för att hitta just Friendship Rums unika blandning. Grundrommen, DNA:t, står klart hösten 2016 och efter dubbellagringsprocess i Härnösand når den första produkten, EK, den svenska marknaden 2019. Därefter kommer BJÖRK, LÖNN och nu sist, augusti 2022, BÄRNSTEN.

– Våra tre jubileumsrommer ligger på en alkoholstyrka på 45%, vilket många anser är ett minimum för rom, säger Henrick Halén och fortsätter:

– Alla jubileumsprodukter paketeras i kartonger med våra favoritplatser, Härnösand, Smitingen och Vårdkasen.

Först ut är Härnösand som kommer lagom till midsommar följt av Smitingen, Härnösands vackra havsbad, som släpps inför jubileumsdagen 24 augusti. Sist ut i vinterskrud är Härnösands höjdpunkt, för många, Vårdkasen med utsikt över hela staden.

Fakta Härnösand

Dubbellagrad på svensk ek och kan beskrivas som en liten råare och pepprigare rom med tydligare fatkaraktär.

Pris 795:-
Antal buteljer 450
Planerat lanseringsvecka 23-24

Fakta Smitingen

Dubbrellagrad på amerikanska ekfat som har en rundare och mjukare ekfatskaraktär med tydligare vaniljtoner.

Pris 795:-
Antal buteljer 1100
Planerad lanseringsvecka 28-29

Fakta Vårdkasen

Dubbellagrad på oloroso sherryfat, vacker mörk färg som är rund och varm i sin smak.

Pris 795:-
Antal buteljer 350
Planerad lanseringsvecka 49