Glen Moray Private Edition Millesimé 2005 Burgundy Cask släpps den 28:e februari

För första gången i Sverige så släpps Glen Moray Private Edition Burgundy Single Cask. Detta är urvalt ur Master Destiller´s Selection och kommer att finnas i några utvalda butiker från den 28:e februari.

Private Edition Burgundy Cask Millesime 2005 har legat på bourgognefat i 13 år och flaskorna buteljerades 2018. Doften är behagligt subtil med inslag av vaniljkaka, choklad och torkade russin. Smaken är intensiv av fat,läder, kanderade äpplen med ett lager av kanel och russin. Ett långt avslut som är mjukt och kryddigt avslut.    

Destilleriet som är beläget i Elgin, hjärtat av Speyside, startade ursprungligen som Elgin West Brewery 1830 och producerade lokala ales. Den 13:e september 1897 så började man med destilleringen av Single Malt Whisky av högsta kvalitet som man lagrade olika typer av fat. Speyside som ligger beläget i nordöstra delen av Skottland, de skotska högländerna. Regionen har ett mycket fördelaktigt klimat för tillverkning av kvalitetswhisky och i området finns det många destillerier.

1999 lanserade man sina första wood finish series – Chardonnay och Chenin Blanc, något som sedan blivit ett signum för destilleriet.

2005 så tog Graham Coull över som den 5:e Master Destiller på Glen Moray. Graham tog över efter Edwin Dodson som gick i pension efter två decennier efter att han fört över sin kunskap till Graham. Sedan november 2019 så har Kirstie McCallum tagit över ansvaret och är “head of whisky creation”.

Sedan 2009 då det familjeägda spritföretage La Martiniquaise förvärvade Glen Moray Distillery så har de investerat konstant i att höja kvaliteten samt renodla portföljen.

Glen Moray Private Edition Burgundy Single Cask
Varunummer: 40304-01 | pris: 1 349 kr | 700 ml | non-chill filtered | alkoholhalt på 52,8%. Endast 240 flaskor. 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*