Glen Scotia 46 yo kommer den 19 maj

Den 19 maj släpps Glen Scotia 46 yo på Systembolaget i Sverige – detta är en tidskapsel från en tid som aldrig kommer igen.

Denna Glen Scotia är den äldsta whisky som destilleriet någonsin har buteljerat och den kommer från en svunnen tid i Campbeltown historia. 1974 så hade storhetstiden för ’The whisky capital of the world’ som Campbeltown ibland kallades var för länge sedan över.

För att anpassa sig till de nya tiderna så behövde destillerierna förnya sig och Glen Scotia var inget undantag. Det svepte en vind med investeringar och renoveringar där man bytte ut det mesta av den gamla utrustningen och arbetssätten till moderna och mindre tidskrävande arbetssätt.

Mike Smith, som då var destillerichef, såg hur denna omställning markerad slutet för en era av tradition, omsorg och hantverk. Han och hans team gjorde de sista destilleringarna och fyllde de sista faten innan denna modernisering tog vid – och resultatet är den whisky som nu släpps, en tidskapsel från en tid som aldrig kommer igen.

Arvet vårds ömt

Glen Scotias nuvarande Distillery Manager och Master Distiller, Iain McAlister, har tagit upp manteln för att ta hand om dessa unika fat av exceptionella karaktär och se till att det slutliga resultatet blir enastående. Denna whisky lagrades först i 36 år på ett ex-bourbon fat – därefter flyttades den till ett 1st Fill bourbonfat i sex år innan den slutligen fick landa i ett ex-Olorosofat i fyra. Totalt buteljerades 150 flaskor av denna 46 åriga whisky och tre av dessa kommer nu till Systembolaget!

Glen Scotia 46 yo

Pris: 74 574 kr
Artikelnummer: 41136
Alkoholhalt: 41,7%
150 flaskor globalt – 3 flaskor till Sverige