Glendronach 29 YO 1989 Kingsman Edition

Detta är en pressrelease från Nigab

The Glendronach 29 Year Old 1989 Kingsman Edition är en exklusiv lyxwhisky i en elegant förpackning. Den vänder sig både till filmentusiaster världen över och till Glendronach många sherry-fans. Upplagan är liten, endast 3 052 flaskor. Det är en sherrylagrad whisky i omisskännlig Glendronachstil, fylld av intensiv sherryklang. Utgåvor av äldre whisky från Glendronach har blivit sällsynta och Kingsman 1989 har stor samlarpotential. Förpackningen är mycket vacker och ett konstföremål i sig.

Stor och generös doft av björnbär och mogna plommon, lätt bittra toner, sherry, valnöt och garvat läder i en mjuk omfamning av glödande cederträ och höstlöv. Smaken är intensiv av höstfrukter, dadlar och fikon. Där finns också en sirpaston, inslag av svart tryffel, russin, kokos och tobaksblad.

Det två actionkomedierna om de skruvade spionerna på agentbyrån Kingsman har blivit en succé. Publik och recensenter har jublat. Regissören Matthew Vaughns favoritdestilleri är Glendronach och på hans initiativ har man buteljerat en Kingsmanwhisky inför premiären av den tredje filmen i serien – The Kings man.

Kingsman Edition 1989 har tagits fram i samarbete med Matthew Vaughn och producenterna bakom storfilmen. Whiskyn är inspirerad av den äldsta flaskan Glendronach som finns bevarad, en 29-årig whisky från 1913. Historien bakom denna är tragisk. Tre unga vänner hade köpt varsin flaska riktigt fin gammal Glendronach som de skulle skåla med när de återvände från första världskriget. Dessvärre var det bara en av vännerna som överlevde kriget och han valde att inte öppna sin flaska. Den gamla whiskyn kom att gå i arv i familjen och skänktes så småningom till destilleriet där den nu står i en monter som en hyllning till de soldater som stupat i krigen.

Kingsman Edition 1989 är en 29-årig whisky som lagrats på intensiva olorosofat och därefter fått en slutlagring på fat som innehållit den mest kraftfulla sherrytypen Pedro Ximénez. Whiskyn är producerad före nedläggningen av de urgamla maltgolven och destillerad i Skottlands sista kvarvarande direkteldade pannor. Den ålderdomliga utrustningen var i drift till 1996. Kingsman Edition 1989 är gjord i en liten upplaga, och förpackad i en exklusiv, hemlighetsfull låda som leder tankarna till agentbyrån. Flaskorna pryds av Rachel Barries och regissören Matthew Vaugns signaturer.

Glendronach 29 YO 1989 Kingsman Edition

Ålder: 29 år
Destillerad: 1989
Buteljerad: 2019
Fat: 6 utvalda Sherryfat, oloroso
Slutlagring: PX-fat
Artikelnummer: 40867
Volym: 70 cl
Pris: 9362:-
Lanseras den 4 februari 2021