HARREL släpper Tre Prinsar på Måndag!

Den 22 novemer släpper den svenska buteljeraren H.A.R.R.E.L en ny rom på Systembolaget – Tre Prinsar. En spännande karibisk rom som fått en slutlagring i ett kolat svenskt ekfat.

Tre Prinsar är skapad av tre olika rommer som först har lagrats separat och sedan gifts samman under två år i ett kolat svenskt ekfat. De ingående komponenterna var rom från Dominikanska Republiken som lagrats i 8 år samt två olika rom från Trinidad som lagrats i 5 år respektive 3 år.

Då H.A.R.R.E.L är lokalpatrioter av rang så namnger de alla sina utgåvor med en anknytning till staden där de bor och verkar, nämligen Norrköping. Denna gång har rommen fått namn efter en berömd gränd – Tre Prinsars Gränd.

Tre Prinsars Gränd

Tre Prinsars Gränd har fått sin namn från den då 22-årige kronprinsen Gustav (sedermera Gustav III) och hans bröder prinsarna Karl och Fredrik Adolf, som besökte Norrköping under riksdagen 1769. Vid denna gränden drev då den tyske Johan Ulric Egge både en krog och Norrköpings första teater. Kanske besökte de kungliga bröderna krogen som Egge senare gav namnet Tre Prinsar. ”Man kan ej vara nöjdare än jag med Norrköping. Staden är glad och man lever här förträffligt”, skrev kronprinsen i ett brev från riksdagen.

TRE PRINSAR

Doft: Vanilj, honung, klöver, ek, bränt socker.

Smak: Ek, blodgrape, bittermandel, vanilj, mörk choklad, fänkål, peppar.

Alkoholhalt: 45 %
Artikelnummer: 
54401
Volym: 50 cl
Pris: 678 kr