Hartenberg Cabernet Sauvignon 2016

Den 2 mars lanseras Hartenberg Cabernet Sauvignon 2016 på Systembolaget. Hartenbergs viner har tilldelats mängder av utmärkelser vid världens stora vintävlingar och vinjournalister strör superlativer över den fascinerande portföljen. En av prisvinnarna lanseras nu i Sverige.

Hartenberg Cabernet Sauvignon 2016

Pris: 169 kronor
Artnr: 2314-01
Alkoholhalt: 14.5 %
Restsocker: 2,8 gram/liter

Lanseras på Systembolaget i fasta sortimentet 2 mars

Estaten ligger några mil öster om Kapstaden på Bottelary Hill i Stellenbosch. Ansvarig vinmakare är sedan 20 år den mångfaldigt internationellt prisbelönande Carl Schultz. Han har tidigare utsetts till Winemaker of the Year. Tim Atkin MW har tilldelat vinet 92 poäng.

  • Hartenberg Wine Estate är en ny producent i vår portfölj och det finns inget roligare än att lansera deras Cabernet Sauvignon i det fasta sortimentet som ett första steg i en lång kommande relation. Detta stärker vår portfölj från Sydafrika med ytterligare en producent från Tim Atkins topplista av vinhus från Sydafrika, säger Alexander Kirshakov, Brand Manager på Nigab.

Smakprofil

Stor generös doft av mörka bär och ekfat med inslag av vanilj, choklad, mogna mörka körsbär samt en liten lakritston. I smaken möter silkesmjuka tanniner, toner av blyerts, sandelträ och cigarrlåda. Där finns också björnbär, färska örter och en lång eftersmak. Vinet har lagrats 20 månader på 60% ny fransk ek och 40% på återanvända fat. Konsumtionsfärdigt idag, men lagra gärna 2-3 år.

Serveringstips

Passar utmärkt till grillad revbensstek, entrecôte, grytor och kryddig mat.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*