Heaven’s Door Tennessee Bourbon släpps imorgon!

Den levande legenden, musikern, poeten och Nobelpristagaren Bob Dylan fyller 81 år den 24 maj. Vad passar då bättre än att lansera den andra i ordningen av hans Whiskey i Sverige?

486 flaskor av Heaven’s Door Tennessee Bourbon släpps till försäljning den 24 maj i Systembolagets beställningssortiment. Denna gång handlar det om en amerikansk premiumwhiskey som har flera välrenommerade internationella priser och utmärkelser i bagaget.

Heaven’s Door, som givetvis fått sitt namn efter Dylans största hit från 1973, är en kollektion om tre amerikanska whiskeys som skapats av Bob Dylan och Spirits Investment Partners. Dryckerna har Bob Dylan skapat med hjälp av master blender Ryan Perry.

Design inspirerad av Dylans konst

Whiskeyn är buteljerad i flaskor som designats med inspiration av Bob Dylans metallskrot-konst. Musikern från Minnesota samlar inte nämligen bara på sig smakupplevelser, han rotar även fram metallskrot på skrotupplag och bondgårdar. Allt från lantbruksutrustning, köksredskap och antika vapen till kedjor, yxor och hjul. Materialet tar han till sin metallverkstadBlack Buffalo Ironworks där han svetsar ihop bitarna till snirkliga grindar. Mönstren från några av hans grindar har hittat till buteljerna där de bildar siluett mot den bärnstensfärgade drycken innanför.

Vad som ska komma att bli Heaven’s Door Spirits, tar sin början 2015 då Bob Dylan registrerar namnet Bootleg Whiskey, tänkt att användas för ett antal outgivna låtar från hans långa karriär. Entreprenören Marc Bushala noterar registreringen av varumärket och tar kontakt med Dylan. Bushal har tidigare startat ett bourbonmärke och sedan dragit igång Spirits Investment Partner för att investera i nya dryckesbolag. Duons gemensamma företag döper de just till Heaven’s Door Spirits.

– Med Heaven’s Door ville vi skapa en amerikansk whiskeykollektion som, i sig själv, berättar en story. Jag har rest i årtionden och jag har kunnat prova det bästa destillat som whiskeyvärlden kan erbjuda, förklarar Bob Dylan.

– Med en otrolig efterfrågan från både återförsäljare och konsumenter, särskilt Dylans etablerade fanskara, är vi otroligt glada och stolta över att nu få lansera whiskey nummer 2 från Heaven’s Door på vår svenska marknad. När vi förra året släppte ett begränsat parti av hans Straight Rye sålde vi slut på en dag, så man behöver nog vara snabb på beställarknappen den 24 maj, säger Thomas Larsson produktchef, Hermansson & Co.

Heaven’s Door Tennessee Bourbon
486 flaskor lanseras i Systembolagets
beställningssortiment tisdagen den 24/5!

Doft: Bakat bröd, torkad frukt och smöriga popcorn med en mjuk, lång finish av kola, kanel och muskotnöt.
Smak: Honung, ljus lönn, pumpernickel, vitpepparkorn och bakkryddor. Vaniljtoner med en touch av rostad ek. Karamell med toner av kanel och muskotnöt.

Lagringsmetod: Heaven’s Door Tennessee Bourbon har lagrats i 7 år på nya amerikanska ekfat och sex månader på rostade ekfat från bergsområdet Vogeserna i nordöstra Frankrike. De franska faten har en avlång cigarrliknande form som gör att en större del av innehållet kommer i kontakt med ek jämfört med traditionella fat. Eftersom faten är lättrostade får whiskeyn en mild och finstämd karaktär.

Internationella utmärkelser:

  • San Francisco World Spirits competition 2018: Gold medal
  • 2018 New York International Spirits Competition: 94 p, Gold winner
  • 2020 96 poäng. Ultimate Spirits competition
  • 2021 Consumer choice, San Francisco World Spirits Competition

Heaven’s Door Spirits är ett samarbete mellan den legendariske artisten Bob Dylan och Spirits Investment Partnership (SIP). Heaven’s Door Spirit är Bob Dylans första och enda varumärkesprojekt under hans 50 år som världsomspännande kulturikon. Hemsida: www.heavensdoor.com

Heaven’s Door Tennessee Bourbon

Pris: 679 kr
Nr: 56501
Storlek: 70 cl
Alkoholhalt: 42%
Producent: Heaven’s Door Spirits