High Coast Silent Mills 02 – Sandö, 51%

Idag, den 13/10 släpper High Coast denna buteljering: Silent Mills 2 – Sandö. Det är den andra utgåvan i serien Silent Mills där de tränger djupare in i deras rökiga recept och berättar om ett snart bortglömt kapitel i Sveriges och Höga Kustens industrihistoria.

Ungefär 20% av whiskyn har mognat på Oloroso Sherry Hogsheads (250 liters fat), resten på 1st fill bourbon barrels. All ingående whisky är rökig med 44-45 ppm. Åldern är 6,01-7,69 år (genomsnitt 7,35 år). Den buteljeras på 50cl flaska med alkoholhalt på 51 %.

Doft: Extremt välbalanserad rök – söt men samtidigt en sträv underton. En rund och krämig Crème brûlée-ton. Här finns inga ungdomliga toner utan istället en robust ålderskänsla. Fräsch fruktighet i form av russin och torkad frukt med en touch av farinsocker.

Smak: Mjuk rullande rök med en väldigt angenäm fruktighet. I smaken så kan man ana en del ungdomlighet men den försvinner snabbt och ersätts av en chokladton med ett fräscht päron avslut.

Finish: Lång fruktig finish med en söt bra rök – lite svagt åt cigarr hållet.

Summering: En imponerande High Coast som är i samma klass som Berg Batch 1 – fast naturligtvis inte i samma sherryklass. En riktigt snyggt uppbyggd whisky som verkligen levererar!

High Coast Silent Mills 02 Sandö | 51% | Artnr 40822 | 799kr | Lanseras 13/10

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*