Highland Park Valfather Single Malt Whisky

Den 20 september lanserade Highland Park en specialutgåva på Systembolaget, Valfather. Det är den tredje och sista whiskyn i Viking Legend-serien inspirerad av det Orkneybaserade destilleriets nordiska historia.

Valfather, uppkallad efter Odin, representerar de mäktigaste av de nordiska gudarna. Trilogin belyser den legendariska resan till Ragnarök, striden vid världens slut och har inspirerat förpacknings- och smakprofilerna för varje whisky.

Highland Park har samarbetat med den danska designern, Jim Lyngvild, en modern Viking Soul och ättling till Orkney’s första jarl, med anor från 1000 e.Kr. som fått uppdraget att designa förpackningen.

Jims arbete är inspirerat av de gamla bildstenarna från Stora Hammars på Gotland. Jim Lyngvild säger: ”Jag är väldigt glad att få presentera Valfather, den sista i den här trilogin.”

De nordiska sagorna berättar att Odin, den mäktigaste av de forntida gudarna, har många förklädnader för att påtvinga sin makt och få kunskap. Han är därför känd under många namn och det är som Valfather – den dödande fadern – som Odin presiderar över den stora gyllene hallen i Valhalla. Här går de modigaste av de fallna vikingakrigarna – de som utmärks av symbolen Valknut och bortförts av Valkyrior – tillsammans under Odins kommando. Tillsammans förbereder de sig för Ragnarök, slaget vid världens slut.

Valfather avslutar serien i tre delar och är uppföljaren till de mycket eftertraktade Valkyrie- och Valknut-utgåvorna. I Viking Legend-serien används en del av destilleriets mycket begränsade 100-procent torvmalt.

Gordon Motion, master whiskyproducent på Highland Park, skapade dessa tre olika produkter med smakprofiler inspirerade av dess rika historier. Gordon Motion säger: ”Valfather är den rökigaste i serien. Förutom vårt kännetecken, aromatisk torvrök, är dess smakprofil krämig vanilj, rostat cederträ med en lång, blommig aromatisk finish som kompenseras av noter av torkat äpple och sött doftande päron.”

Highland Park – Valfather
Pris: 649 kr
Alkoholhalt: 47%
Volym: 700 ml
Artikelnummer: 40632

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*