Ichiro’s Malt Double Distilleries 46,5%

Ichiro’s Malt Double Distilleries är inte bara en blandning av whisky – det är ett familjeband inom släkten Akuto där whisky från Ichiros farfars destilleri, Hanyu, blandas med whisky från hans egna destilleri, Chichibu. Ichiro har blandat dessa två destillat och låtit de gifta ihop sig i fat gjorda av den japanska Mizunaraeken. Notera också att detta är en nya batch där de har höjt alkoholhalten med 0,5%…

Doft: En robust och kompetent doft som flaggar för att nu blir det åka av! Här finns en kärvhet som puttas på av en svag rökighet men samtidigt är söt med tonar av vaniljdrömmar. En tydligt kryddig doft från de japanska Mizunarafaten finns också i bakgrunden. 

Smak: Rullande sötma följs av välrundad skön kryddighet. Här finns en touch av honung och svag mint. En påfallande tydlig fatnot träder fram också med en aning kanel.

Finish: Det är ingen whisky som dröjer sig kvar utan den försvinner ganska snabbt, ganska kort finish alltså och den efterlämnar en viss muntorrhet – men då finns det ju en anledning till att ta en zip till!

Ichiro’s Malt Double Distilleries | Japanese Pure Malt Whisky 46,5% | Artnr 40841-01 | 1499 kr | Lanseras 1/10 | 18 fl.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*