Isle of Raasay Single Cask Series Peated Chinkapin släpps idag!

Isle of Raasay Single Cask Series Peated Chinkapin

Förra året introducerades Isle of Raasay´s första Single Malt ‘Inaugural’ i Sverige och den tog slut direkt! Idag kommer nästa release, men denna gång är det en än mer limiterade release – Isle of Raasay Single Cask Series Peated Chinkapin.

Isle of Raasay Single Cask Series Peated Chinkapin ingår i en serie som de kallar för “Na Sia Single Cask Series” och den består av tre releaser som alla kommer till Sverige nu i September. Dessa tre releaser återspeglar vad deras kommande Core Range buteljering, Isle of Raasay’s R-02, är uppbyggd av. Nämligen en noga skapa blandning av Chinkapin, Rye och Bordeaux Red Wine fat. Isle of Raasay’s Core Single Malt R-02 lanseras i Sverige den 1 okt.

Isle of Raasay Distillery

Isle of Raasay Distillery är beläget på ön med samma namn strax öster om Isle of Skye. Det finns ingen vägförbindelse med Skye och Raasay utan det är färja som gäller för alla transporter av både råvaror, material och besökare. För att hålla transporterna till ett minimum så gör de idag allt på ön – destillering, lagring, buteljering och etikettering.

Destilleriet grundades 2017 av Alasdair Day och Bill Dobbie intill ett gammalt Viktorianskt hus som hade gjorts om till ett hotell. De renoverade hotellet och byggde destilleriet vägg-i-vägg och kan på så vis idag välkomna besökare att sova över på destilleriområdet med en makalös vy ut över bergen Cuillin på Skye.

Isle of Raasay Distillery

De använder en mashtun som en kapacitet på ett ton och sex stycken washbacks i rostfritt stål. Deras Wash Still har en kapacitet på 5000 liter och deras Spirit Still rymmer 3600 liter. Sprit pannan har också en kolumndel ovanpå vilket gör att om de vill så kan de skapa helt andra profiler på sin sprit än vad som enbart kommer ut från Spirit Still.

Peated Single Cask Serie “Na Sia Single Cask Series” som släpps idag har en ppm halt 45 ppm och en alkoholhalt på 61%. Då detta är en Single Cask så är antalet begränsat till endast 280 flaskor och naturligtvis så är de i samma stiligt designade glasflaska som ‘Inaugural’ var – där de har hämtat inspiration från Raasay’s geologiska historia och gjutit av fossiler som finns i närområdet kring destilleriet.

Isle of Raasay Single Cask Peated Chinkapin 61,1%

Systembolagets websläpp: 9 sep
Artikelnr: 11787
Pris: 1195:-
Antal: 280st

Isle of Raasay Single Cask Peated Rye 62,1%

Systembolagets websläpp: 30 sep
Artikelnr: 11004
Pris: 1195:-
Antal: 280st

Isle of Raasay Single Cask Peated Red Wine 61%

Systembolagets websläpp: 30 sep
Artikelnr: 40974
Pris: 1195:-
Antal: 280st