J. Bally Rhum Millésime 2003 – exklusivt släpp den 6 maj!

J.Bally är ett av de äldsta destillerierna på Martinique. Deras rom kännetecknas av finstämda smaker och en fantastisk fruktighet. Den 6 maj lanseras agricole-rommen J. Bally Millésime årgång 2003 i Systembolagets Tillfälliga sortiment. Det här är en rom för konnässören.

”Rhum Agricole” är en romstil som reflekterar terroir. Har du inte upptäckt den ännu så har du chansen nu! Den sjätte maj lanserar vi J.Bally Millésime 2003 i Systembolagets tillfälliga sortiment.

Rhum agricole är den franska termen för rom gjord på juice av sockerrör istället för melass. En stil av rom som ursprungligen destillerades på de franska karibiska öarna. Rhum är termen som på fransktalande platser vanligtvis skiljer den från rom, som gjorts med melass i andra delar av Västindien.

Jacques Bally grundade J. Bally på Martinique 1902. För att producera sin rom använde han samma metod som man tillverkade eaux-de-vie och Cognac med i Frankrike. Bally destillerade färsk sockerrörsjuice för att producera en exklusiv rom.
1917 började Jacques Bally lagra sin rom på ekfat. Det gav både färg och smak.
1924 förpackades rommen för första gången i de karakteristiska rektangulära flaskorna som blivit ett kännetecken för J. Bally. Destilleriet stängde 1989 och tillverkningen sker nu hos Distillerie du Simon.

UTSEENDE: Klar mahognyfärg.
DOFT: Mycket intensiv med en dominerande fruktighet. En svag arom av kanel blandas med doft av trä och rostade kaffebönor.
SMAK: Rund och fruktig med stor intensitet. Fruktigheten dominerar men här finns också smaker av trä och rostade toner. Bra längd och komplexitet.
DRICKS BÄST: Som digestif efter en god måltid, eller bara som den är när du vill unna dig en riktigt fin rom.

J. Bally Millésime 2003

J. Bally Millésime 2003 lanseras på Systembolaget i Tillfälliga sortimentet den 6 maj.
Nr 1165401
Volym: 70 cl
Alkoholhalt: 43 %
Pris: 809 kronor