Johnnie Walker lanserar Novelties – handblåsta glas av återvunna flaskor

Johnnie Walker har definierat högkvalitativ whisky och äkta hantverk sedan 1820. Det banbrytande och innovativa varumärket har en lång tradition av att samarbeta med skickliga kreatörer och konstnärer som precis som Johnnie Walker tänker i nya banor och vill gå mot en mer positiv framtid.

Unika samlarglas – tillverkade av återvunna Johnnie Walker flaskor

För att fira äkta hantverk lanserar Johnnie Walker nu Novelties highball glas – en limiterad upplaga av handblåsta cocktailglas, skapade från återvunna Johnnie Walker-flaskor. Glasen är tillverkade av Persson & Persson, en liten glasstudio i Småland. De unika glasen delar samma fyrkantiga bas som de ikoniska flaskorna och kommer finnas till försäljning i en mycket begränsad upplaga i inredningsbutiken Esteriör, på Södermalm i Stockholm från och med den 20 december.

Gåvor som vilar på en berättelse.

När du doftar på whiskyn ifrån en Johnnie Walker-flaska så berättar doften en historia som består av
mer än 200 års kvalitetshantverk. År 1819 begravde den unge John Walker sin pappa, sålde familjegården och spenderade pengarna genom att öppna en liten livsmedelsbutik i Kilmarnock, vilket skulle bli startpunkten för att börja producera och sälja den bästsäljande whiskyn i världen. En whisky som numera kan avnjutas i världens alla hörn.

Även nu, mer än tvåhundra år efter att den första droppen av Johnnie Walker sipprade från fatet, är det skotska whiskyvarumärket fokuserade på förtrollande historier. Nu kan man inte bara dricka en whisky som har ett tvåhundraårigt arv, man kan också dricka den ur ett glas skapat av återvunna Johnnie Walker-flaskor – var och en med sin egen unika historia.

Vi på DIAGEO är så exalterade över detta projekt. Tanken av att en Johnnie Walker-flaska, som
säkerligen har stått i centrum för så många fantastiska samtal hemma eller ute bland vänner, nu
kan få ett nytt liv som ett vackert glas i ett annat hem. Jag kan knappt komma på en bättre present
med mer själ och historia än så här, säger Guri Rime från DIAGEO.

Handblåsta av glasstudion Persson & Persson i Småland

Bakom designen och tillverkningen av Johnnie Walker Novelties highball-glasen hittar du glaskonstnären Morgan Persson och hans fru Elin, som tillsammans driver glasblåseristudion Persson & Persson i Småland. Allt de gör tillverkas i deras glasstuga i Ösjöbol, en plats känd för sin rika historia inom glasdesign med ikoniska varumärken som Kosta Boda och Orrefors i närområdet. Persson & Persson har specialiserat sig på unika vin- och cocktailglas med ett rent stilistiskt uttryck, skapade med vanliga tomma glasflaskor. Deras arbete är ett avancerat hantverk som resulterar i estetiska och oförglömliga verk. Att arbeta med återvunnet glas förbrukar bara en fjärdedel av den energi som skulle krävas att tillverka nya glas från grunden.

Det var en fantastisk upplevelse att utveckla designen och att tillverka ett highball-glas skapat för Johnnie Walker. Det är den perfekta följeslagaren till din favorit highball-cocktail. Det handblåsta glaset har potential att bli ett äkta samlarobjekt och är den perfekta presenten, till dig själv eller någon annan whiskyälskare, säger Morgan Persson, glaskonstnär på Persson & Persson.

Johnnie Walker Novelties highball-glas kommer finnas tillgängliga att köpa på Esteriör eller på
https://www.esterior.se/shop/mbler med start 20 december till ett pris av 250 SEK.