JURA – Whisky från en annan värld

Pressrelease från Arcus

Den lilla ön Jura ligger några timmar utanför det skotska fastlandet, på gränsen till en annan värld. Det är kanske inte den enklaste platsen att göra whisky på, men vi tror att det är den bästa. Här finns en väg, en pub och ett destilleri – och en engagerad ögemenskap. Vi har med andra ord allt vi behöver för att i lugn och ro kunna fokusera på det vi gör bäst: single malt-whisky.

Nu har vår resa tagit en ny vändning. Det har blivit dags att visa en ny sida av Jura genom att väva samman vår historia med samtiden och framtiden. För att markera början på ett nytt kapitel har vi skapat en ny husstil för Jura Single Malt Whisky. Det är en stil som både minner om vårt förflutna och blickar stadigt mot en framtid som formas och förbättras genom varje steg vi tar.

I själva whiskyn möts en subtil rökighet och sötma i det som ska bli vårt nya signum. För första gången förenar vi de traditionella stilarna från Höglandet och de skotska öarna i en makalös whisky.

Vi har förnyat vår husstil med en serie om fem karaktäristiska single malt-whiskys. Serien tar oss med ut på en resa som gör avstamp i och speglar just de element som gör Jura så unik.

Vi börjar med Journey, fortsätter med en 10-årig och en 12-årig Jura och färdas till en helt ny värld med Seven Wood innan vi går i hamn med i en 18-årig Jura. Varje whisky har skapats för att bjuda på en ny fantastisk smakupplevelse, var och en på sitt unika sätt.

De trevliga och välkomnande smakkombinationerna, från kanel, päron och pekannöt till mörka skogsbär och mörk choklad, leder djupt in i Juras mytomspunna värld.

– Det här är ett jätteviktigt steg för Jura. Att byta husstil gör man inte i en handvändning, men vi vill visa var vi befinner oss nu och hur starkt vi tror på Jura, människorna som bor här och vår whisky. Att kombinera två whiskystilar är ett ganska okonventionellt grepp, men vi vet att det är rätt för Jura. Nu längtar vi bara tills folk får smaka och känna efter själva, säger Graham Logan, destillerichef på Jura.