Karuizawa 33yo & 35yo på TWE

Igår stängde lotteriet hos The Whisky Exchange för chans att få köpa en av deras två Single Cask Karuizawa.

Den ena, en 33 åring lagrad på Sherryfat. Alkoholstyrka är på 54,4%, och fatet innehöll endast 170 flaskor. Fatnummer 8908.

Den andra, en 35 åring lagrad på Bourbonfat med en alkoholstyrka på 59,1%. Här lyckades de buteljera 265 flaskor. Fatnummer 8518.

Det är Elixir Destillers som har buteljerat dessa två riktiga rariteter till The Whisky Exchange. Det bör nämnas att Elixir Destillers är en oberoende buteljerare som ägs av samma personer som ligger bakom The Whisky Exchange.

Förutom Macallan så är det Karuizawa buteljeringar som har stigit mest i pris de senaste fem åren på auktioner. Destilleriet stängdes för 20 år sedan och länge var whiskyn de producerade okänd för den stora skaran konsumenter världen över. När flaskor började dyka upp i Europa och man fick möjlighet att smaka på denna fantastiska whisky så insåg man att detta var något unikt.

Karuizawa lagras fantastiskt bra och det i kombinationen med att destilleriet var nedlagt skapade en hype kring whiskyn som vi än idag inte har sett ett slut på.

Källa: The Whisky Exchange

Bilder från The Whisky Exchange

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*