Kilchoman Sanaig till fasta sortimentet

Från det lilla familjeägda gårdsdestilleriet Kilchoman lanseras nu Kilchoman Sanaig på Systembolaget, en prisbelönt Single Malt Whisky från ön Islay i Skottland.

Denna prisbelönta Single Malt Whisky från det lilla gårdsdestilleriet vid Rockside Farm på Islay är resultatet av ett lyckat giftermål av whisky som lagrats på ex. Olorosso sherryfat (ca 80%) och bourbon fat (ca 20%). I sedvanlig Kilchomananda är Sanaig naturlig i färgen och icke kylfiltrerad. Namnet Sanaig kommer för övrigt från ett inlopp nordväst om destilleriet. Kilchoman Sanaig lanseras nu i 121 butiker på Systembolaget den 1:a september 2022.

”Vi svenskar har verkligen tagit Islay till vårt hjärta och Kilchoman är fortfarande en liten men växande ”pärla” som många konsumenter inte hunnit upptäcka än vilket gör det hela extra roligt att den återigen tar en plats i det fasta sortimentet. - Kilchoman Sanaig är ett lysande exempel på den stil som destilleriet representerar och jag hoppas att fler upptäcker deras whisky då destilleriet enligt min bedömning tillhör ett av de mest spännande i hela Skottland”  – säger Melker Ström, Head of Products på Enjoy Wine & Spirits.

Kilchoman Sanaig har en distinkt, rökig doft med tydlig karaktär av sherryfat och inslag av torkade fikon, mandelmassa, gula päron och vanilj. Smaken är komplex med återkommande rökighet och toner av sherryfat samt inslag fikon, fruktkompott, nötter, smörkola och vanilj. Avslutningen är lång med en kvardröjande smak av rök och tjära med härliga undertoner av torkad frukt. 

Kilchoman Sanaig

Alkoholhalt: 46%
Storlek: 700 ml
Art.nr: 11202
Pris: 599 kr
Fast sortiment fr.o.m. 1 september i 121 butiker