Loch Lomond Group säljs till Kina

Loch Lomond Group har blivit uppköpta av det kinesiska Hill House Capital vid en affär värd över 500 miljoner dollar.

Loch Lomond Group innefattar destillerierna Loch Lomond och Glen Scotia samt det kvarvarande lagret av Litte Mill. Hill House köper LLG som ett steg i ett femårsprojekt för att utöka sin internationella verksamhet.

Loch Lomond var privatägt av familjen Bulloch till 2014 då det såldes till finansfirman Exponent.

“Vi anser att det nu är rätt tid att gå vidare till nästa steg i vår tillväxtstrategi, eftersom vi ser ut att innovera ytterligare, utöka vår varumärkesportfölj och fortsätta att utöka vår internationella närvaro, särskilt i Asien där Hillhouse har stor erfarenhet” Loch Lomond VD Colin Matthews.

Wei Cao, partner hos Hillhouse Capital, sa att Loch Lomonds rykte “ger verksamheten en distinkt fördel eftersom de vill bygga vidare på deras framgång, särskilt på den alltmer krävande asiatiska marknaden.

“Hillhouses erfarna operativa team kommer att arbeta nära Loch Lomonds ledning för att hjälpa till att erbjuda en högkvalitativ konsumentupplevelse på internationella marknader genom kanaler som e-handel och nyförsäljning.”

Loch Lomond tillkännagav först sin expansion till Kina 2017, efter att ha säkrat ett distributionsavtal med kinesisk mat- och dryckesgigant COFCO

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*