Loch Lomond Maderia Cask

Idag, den 1 december, släpper Loch Lomond sin Sverigeunika och efterlängtade fruktbomb – Loch Lomond Maderia Cask! Först har whiskyn lagrats på American Oak Casks och sedan fått en finish på sex månader på ex-Madeira fat.

Det är ovanligt att se en Loch Lomond med finish och kanske ännu mer så med just Madeira. Det är en fruktig och krämig whisky som ger toner av torkad frukt, plommon och en nötighet i doften. Mandelmassa, exotiska kryddor och en krämig vanilj i smaken.

Madeirafaten har inte haft samma påverkan som eventuellt ett sherryfat skulle ha utan de vinösatonerna är mer sammanflätade med whiskyn och balansen mellan bourbon- och maderiafaten är stilig och harmonisk.

Madeira är ett starkvin från ön med samma namn som ligger i Atlanten, väster om Marocko. Smaken på vinet är nötig, frisk, lite bränd och kan vara allt från torr till söt. Inför denna buteljering så har Loch Lomonds Master Blender Michael Henry valt ut de bästa faten från Madeira för att ge deras redan fruktiga whisky ett extra lyft.

Vill du läsa mer om Loch Lomond och dess Master Blender Michael Henry så kan du göra det här: Loch Lomond – Gränslös whisky

Detta släpp gör trion komplett i Sverige med Loch Lomond Original och de bägge exklusiva för oss Loch Lomond Heavily Peated och nu Loch Lomond Madeira.

Vi måste också kommentera priset på denna buteljering. 299:- för 70 cl Skotsk Single Malt är faktiskt löjligt lågt. Den välkända YouTube-profilen Ralfy sade en gång: “- If a single malt is cheaper than the blend, go for the malt”. Här kan vi bara instämma!

Loch Lomond Madeira Cask

Pris: 299:-
Artikelnummer: 530
Alkoholhalt: 40 %
Tillgänglig på alla Systembolag