Loch Lomond släpper två nya buteljeringar

Loch Lomond Distillery är huvudsponsor för den anrika golftävlingen The Open, som i år går av stapel i Portrush på Irland. De har, i samarbete med golfambassadörerna Colin Montgomerie och The Open vinnaren Darren Clarke, skapat två unika nya whiskys.

Den första whiskyn, The Open Special Edition 2019, är skapade med hjälp av fyra olika whiskystilar för att visa bredden som Loch Lomond destilleriet klarar av. Loch Lomonds Master Blender Michael Henry visar stolt upp en palett av frukter och rök i en härlig blandning. Buteljen levereras i en grön förpackning som ska för tankarna till Skottlands nationalsport – golf. Denna kostar från £37.

Den andra whiskyn, The Open Course Collection Royal Portrush, är en whisky med lite ålder – 19 år. Här har Micheal Henry tillsammans med Darren Clarke gett sig ut i lagerhusen och provat sig igenom ett antal fat för att hitta de särskilt fruktiga faten som gömmer sig där. Det är en boubonlagring som har fått en finish på rödvinsfat, Claret – Bordeaux. Den kommer i en snygg förpackning där kartan över banan på Portrush är avbildad. Buteljerad vid 50,3% och kostar från 150£

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*