Lucka 2

Selected Swedes BOX Whisky 9 Years är både en perfekt julklapp så väl som ‘gå-bort-present’! I stället för att komma med en flaska vin så ta med en box BOX! Tre grymma 9-åriga whiskys som ger en smakupplevelse för alla paletter.

Boxen innehåller: 1st Ex-Islay Barrel 52,9% 200ml, 1st Hungarian Oak 52,9% 200ml samt 1st Sherry Hogshead 52,9% 200ml.

Vi anser att denna box är väl värd sitt pris enbart för att smaka på Sherry Hogshead-flaska – en krämig och fruktigt BOX i sällan skådat slag!

Selected Swedes BOX Whisky 9 Years

Pris: 999:-
Nr: 50671
Innehåller: 3 fl à 200 ml 600 ml
Alkoholhalt: 52,9%

Selected Swedes: BOX Distillery 9 yo, Hungarian Oak, 52,9%

När denna whisky destillerades hos BOX Destilleri (numera High Coast Distillery) i december 2011 så använde de rökmalt med 40ppm. Selected Malts buteljerade detta fat under 2021 efter att whiskny har fulltidslagrats i nio år på Ungersk ek.

Doft: En härlig maltsötman som förstärks med stilig rökpuff. Kola och fudge är två tydliga toner. Här finns inga offnotes utan det är en snyggt lagrad whisky med en härlig kryddighet från faten.

Smak: Initialt en väldigt trevlig rökighet som backas upp av en robust ekighet med kryddor och varma trätoner. Sedan följer en rullande fruktighet som har ett sting av charkuterier i bakgrunden.

Finish: Medellång finish med en angenäm rökighet som dröjer sig kvar en stund. Riktigt trevlig Box på Ungersk ek!

Selected Swedes: BOX Distillery 9 yo, Sherry Hogshead, 52,9%

Destillerad hos BOX Destilleri (numera High Coast Distillery) i november 2011 på orökt malt. Selected Malts buteljerade detta fat under 2021 efter att whiskyn har fulltidslagrats i nio år på en Sherry Hogshead.

Doft: Fet, krämig sherrydoft som påminner om en av de bättre batcherna av Aberlour a’Bunadh! Rullande kryddighet med en antydan till kolasås. Riktigt bra balans mellan fat och destillat.

Smak: Wow – en otroligt trevlig BOX som dryper av sherrytoner. Stor fruktig smak med massor av syltiga russin och choklad.

Finish: Ganska kort finish men sprängfylld med smak! Den bästa av de tre påstår vi!

Selected Swedes: BOX Distillery 9 yo, Ex Islay Barrel, 52,9%

När denna whisky destillerades hos BOX Destilleri (numera High Coast Distillery) i december 2011 så använde de rökmalt med 40ppm. Selected Malts buteljerade detta fat under 2021 efter att whiskyn har fulltidslagrats i nio år på en Ex Islay Barrel.

Doft: Söt, rund och härlig Islay rök är det första man möts av. Här har Box rökiga destillat gett fatet från Lap******g en härlig kram och resultatet är en stilig klassisk stil.

Smak: Ganska torr rökig smak initialt som mynnar ut i en angenäm smörkolesmak. De bägge röktonerna från Ådalen och Islay samsas bra och ger en robust whisky. Väldigt trevliga och runda vaniljtoner som slåss om uppmärksamheten bakom röken.

Finish: Lång finish med en väldigt trevlig röksmak som dröjer sig kvar tillsammans med en aning av Werthers Original smörkola.