Macallan – The Red Collection kommer till Sverige!

The Macallan Red Collection är en enastående kollektion av förnäma och ytterst sällsynta skotska single malt whiskies som fångar varumärkets djupa respekt för traditionen och hantverket. The Red Collection finner inspiration i den röda färgens betydelse genom The Macallans historia och innehåller ett synnerligen noggrant urval av pågående åldrande uttryck samt mycket gamla gästlanseringar.

Hjärtat i The Red Collection består av The Macallan 40 Years Old, The Macallan 50 Years Old och The Macallan 60 Years Old. Dessa extraordinära single malts utgör grunden i samlingen och får då och då sällskap av mycket speciella åldersdigniteter såsom The Macallan 71 Years Old, The Macallan 74 Years Old och The Macallan 78 Years Old.

Dessa otroligt sällsynta single malts hör till de äldsta skotska whiskies som existerar. Tillsammans demonstrerar de The Macallans kompromisslösa strävan efter det bästa, något som destilleriet är vida känt för, och visar på hantverksarvet, innovationen och kunskapen som driver The Macallan till denna dag. Varje unika uttryck i The Red Collection har destillerats för flera decennier sedan, i The Macallans exceptionella och signifikativt små kopparpannor och noga övervakat av flera generationers whiskymakare. Med tid så har dessa häpnadsväckande single malts formats långsamt i noggrant utvalda fat som säkerställt extraordinär och elegant åldrad whisky.

Den röda färgen har en stark och långvarig betydelse för The Macallan. Den röda tråden startar med Alexander Reid, bonden och läraren som grundade The Macallan 1824. Hans efternamn betyder ’den röda’ på skotska och förknippades ursprungligen med rött hår. 1903 lanserade ägaren Roderick Kemp serien The Macallan Choice Old. Den ska enligt uppgift ha skickats i lådor märkta med ett distinkt rött tryck för att skilja den från The Macallans övriga whiskies som kom med svart märkning. Och nästan åtta decennier senare, 1980, skulle rött återigen ha en stark betydelse när The Macallan släppte sina då äldsta årgångar, 1938, 1940 och 1950. Allan Shiach, ordförande för The Macallan vid den tiden, knöt ett rött band runt de eftertraktade buteljeringarna för att ange deras ålder och värde. De tre personligheterna presenteras genom enastående ani-illustrationer, i samarbete med den berömde spanska målaren och illustratören Javi Aznarez. Den spanske skaparen är hyllad för sin slående grafik som har medverkat i flera Hollywoodfilmer, inklusive den respekterade regissören Wes Andersons film The French Dispatch.

Varje uttryck i The Red Collection är presenterat i en exklusiv box skapad av samma hållbara europeiska ek som används för att tillverka Macallans exceptionella ekfat. Lådorna är vackert klädda med hållbart framställt mjukt rött läder från den skotska leverantören Bridge of Weir Leather som även skapar klädsel för ledande lyxbilsmärken över hela världen.

Varje utgåva i The Red Collection har fått en manuell sluttouch och signerats personligen av Kirsteen Campbell som utsågs till Master Whisky Maker på The Macallan 2019 och hon är den första kvinnan att inta den rollen i varumärkets historia som sträcker sig över nästan 200 år.

Följande utgåvor ur The Macallan Red Collection kommer att finnas på Systembolaget:

The Macallan Red Collection 40 YO – 200 000,00 kr – Art. nb. 4121801 – 6 oktober 2022

The Macallan Red Collection 78 YO – 790 000,00 kr – Art. nb. 4123001 – 6 oktober 2022

The Macallan Red Collection 50 YO – 490 000,00 kr – Art. nb. 1169901 – 27 oktober 2022

The Macallan Red Collection 74 YO – 760 000,00 kr – Art. nb. 4127901 – 27 oktober 2022