Mackmyra i samarbete med Lantmännens nya ekologiska vetevodka

I början av december startade Mackmyras försäljning av Lantmännens vetevodka, en svensk ekologisk vodka producerad av Lantmännen. Vodkan är tillverkad på en bas av vete och har en mjuk, ren och diskret karaktär med toner av tropisk frukt och ljust bröd. Lantmännens Vetevodka och finns tillgänglig i ett flertal av Systembolagets butiker samt i beställningssortimentet.  

Lantmännen, i samarbete med Mackmyra, har för första gången under eget varumärke lanserat en svensk ekologisk vodka. Vete från Västergötland är basen för vodkan som har destillerats på ett av nordens största destillerier Lantmännen Reppe, en del av Lantmännens energidivision. Lantmännen Reppe har förädlat vetet för att tillverka en vodka av finaste kvalitet och genom buteljering, distribution och rådgivning har Mackmyra hjälpt Lantmännen att förverkliga sin idé om en vodka på ekologiskt vis från deras medlemmars gårdar.

– När vi fick förfrågan om att samarbeta med Lantmännen för lanseringen av deras första vodka under eget varumärket svarade vi självklart ja. Vi har en lång historia tillsammans och Lantmännen har genom sitt tidiga engagemang haft en stor betydelse för oss och för svensk whisky. Därför är vi extra glada att vi fick återgälda engagemanget och för möjligheten att vara med och utveckla svensk vodka, säger Magnus Dandanell VD och grundare Mackmyra.

Lantmännens Vetevodka ryms i en flaska på 500 ml för att avnjutas lika varsamt som den är framtagen. Veteråvaran är odlad helt utan bekämpningsmedel eller konstgödsel och den unika destilleringsprocessen har bidragit till att vodkan har en mjuk, ren och diskret karaktär med doftinslag av tropisk frukt och ljust bröd.

Samarbetet med Mackmyra har fungerat utmärkt. Vi är nöjda över att kunna samarbeta med en aktör som kan området och har stor erfarenhet av den här typen av lanseringar, säger Henrik Thuresson, marknadschef Lantmännen Reppe.

Lantmännens Vetevodka finns tillgänglig ett i flertal av Systembolagets butiker samt går att beställa till samtliga.

Lantmännens vetevodka
Pris: 249 kronor
Artikelnummer: 82207

Volym: 500 ml
Alkohol: 40 %

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*