Mackmyra lanserar Destination

Mackmyra Destination är en limiterad single malt whisky lagrad på portvinsfat. Utgåvan är baserad på ett recept som tänjer på gränserna åt det lite fylligare hållet från sprit lagrad på amerikansk vitek, med ett djup ifrån portvinet medan de typiska bourbonfaten bidrar med balans och harmoni. En numera klassisk karaktär ifrån det svenska pionjärdestilleriet. Toppad med smörkola, pigga toner av körsbär och björnbär.

Mackmyra har med sina destinationer Whiskybyn, destilleriets hjärta och hemvist i Gävle och lagringsplatser runt om i Sverige, Tyskland och på floden Seine i Paris skapat upplevelser som bidrar starkt till att Mackmyra utvecklar och är ledande i kategorin Nya världens whisky.

Mackmyra Destination är en orökig whisky som till stor del har lagrats på fat som tidigare lagrat portvin. Dessa fat ger whiskyn djupa toner av röda druvor, russin och en vacker kastanjefärg. Tillsammans med amerikanska ekfat som bidrar med toner av vaniljfudge. Det färdiga resultatet är balanserat men ändå komplext och fylligt. Den här whiskyn är en inbjudan i flytande form till livsnjutare världen över att tillsammans med Mackmyra skapa nya upplevelser på någon av alla destinationer.

Mackmyra Destination lanseras på Systembolagets beställningssortiment den 28 sept 2022.

Mackmyra Destination

Limiterad till 10000 flaskor
Säljstart: 2022-09-28
Artikelnr: 56730
Alkoholhalt: 48,7 %
Pris: 799 SEK

Mackmyra Destination är en single malt whisky där en stor del av whiskyn lagrats på portvinsfat.

• 33% Ex. Portvinsfat, 600 l
• 33% Amerikansk ek, 200 l
• 25% Ex. Bourbon, 200 l
•   9% Olorosofat, 200 l