Mackmyra Moment Brukswhisky DLX II

Mackmyra Moment Brukswhisky DLX IIIbland utmärker sig vissa fat under lagringstiden genom att vara något alldeles extra. Därför har Mackmyra skapat Moment, som är en serie där de unika faten får komma till sin rätt. Eftersom det handlar om ett litet antal fat varje gång så är upplagorna i Momentserien mycket begränsade.

Och idag släpper Mackmyra sin senaste utgåva i denna serie: Mackmyra Moment Brukswhisky DLX II – deluxeversion den redan hyllade Brukswhiskyn.

Med denna utgåva så ger de svar på en fråga som ofta ställs – Hur skulle Brukswhiskyn smaka om den lagrades längre och var rökigare? Svaret är en fyllig och rökig Mackmyra med större och tydligare doft och smak.

De har använt följade fat för att skapa denna utgåva:

  • Ex-Bourbon (200 L), röksvans-recept. Lagrat 11 år
  • Nymättade olorosofat (128 L) fyllda med 5 — 7 årig ex-Bourbonwhisky. Total ålder: 9 — 11 år.
  • Svensk ek (100 L), fyllda med 4-årig ex-Bourbonwhisky. Total ålder: 9 — 11 år
  • Ex-Bourbon (100 L), fyllt med Röksvans från 2010. Lagrat 11 år

Mackmyra själva beskriver den så här:

Doft: Lätta toner av torv och rök följs av ekfat och fruktighet. Honung, vanilj och rostade brödtoner. Mjuka fruktiga aromer av lätta russin, päron och citrus.

Smak: Mjukt rökig med torv, enris, lätt vaniljkola, mogna päron och citrus. Fina kryddigheter med vanilj och rostade ekfat, lätta fruktigheter med citrus, päron och russin. Texturen är lätt oljig.

Eftersmak: kryddigheter med torv och enris i samklang med fina rostade ektoner, lätt fruktighet och runda tobaksblad.

Brukswhisky DLX II

Brukswhisky DLX II är mellan 9-11 år gammal och har lagrats i Bodås gruva. Färgen är naturligt guldgul. Buteljerad 2021 i endast 1999 exemplar

Alkoholhalt: 44,1%
Pris: 1200:-
Nummer: 53845
Lanseras: 17/11 2021