Malt Whisky Yearbook 2021 släpps den 1 Oktober!

De senaste 10 åren har Malt Whisky Yearbook lanserats på The Whisky Show i London – men då detta inte är ett vanligt år kommer lanseringen äga rum i Malmö istället på Bishops Arms den 2 oktober.

Årets utgåva markerar den 16:e upplagan av boken som whiskyentusiaster ser fram emot varje höst. Huvuddelen av boken (200 sidor) täcker 665 maltwhisky destillerier runt om i världen med med alla fakta uppdaterade.

Som vanligt så har några av branschens vassaste pennor skrivit nya och spännande artiklar – dessa är Charles MacLean, Gavin D Smith, Neil Ridley, Jonny McCormick, Joel Harrison och Ian Wisniewski.

Nytt för i år är att du kan bekanta dig med sju Whisky Legendarer som tillsammans har samlat på sig 358 år av whiskykunskap!

Här finns också Whisky Year That Was – den mest omfattande sammanfattningen av nyheterna och trender samt information om de 150 största whiskybutikerna runt om i världen. All den senaste informationen om buteljeringar, webbplatser samt den senaste statistiken och siffrorna från branschen.

Du kan också läsa mer än 200 smaknoter inklusive whisky från oberoende buteljerare – som i denna utgåva också fått ett helt eget kapitel.

Malt Whisky Yearbook är en skapad av Ingvar Rönde och publicerades först hösten 2005. Sedan dess har en ny och helt reviderad upplaga publicerats årligen. Det som började som en bok för whiskyentusiaster som vill hålla sig à jour med den ständigt föränderliga maltwhiskyvärlden blev snart ett verktyg också för whiskyindustrin. Många producenter köper nu boken till sin personal (varumärkesambassadörer, reseguider, säljare etc.) för att hålla dem informerade om den senaste utvecklingen inom branschen.

Malt Whisky Yearbook 2021 säljs via www.maltwhiskyyearbook.com
för £ 14,95 plus frakt. Du kan lägga din förbeställning redan nu!

Vill du veta mer om författaren så kan du läsa vår intervju med Ingvar här