Malter Magasins första buteljering!

Malter Magasin kan nu stolt presentera den första buteljering med vårt namn på! I samarbete med Stellan Kramer så kan vi erbjuda en unik buteljering från Glen Scotia i Campbeltown! Vi har valt ut en riktigt fruktbomb som först har lagrats på 1st Fill Bourbonbarrel i 7,5 år och sedan fått en finish på ett 1st Fill Tawny Port Hogshead i 4-6 månader! Whiskyn är destillerad 2012 och kommer att buteljeras nu i vår.

Först intresseanmälan – sedan beställning

Detta fat är inte buteljerat ännu utan ligger i lagerhuset i Skottland. Vi tar här med in intresseanmälningar där du får möjlighet att boka en eller flera flaskor ur detta fat. Om tillräckligt många är intresserade så går vi vidare med buteljeringen!

Så här går det till:
Du fyller i ditt intresse för en eller flera flaskor i detta formulär. Om minst 237 flaskor bokas så går vi vidare med buteljeringen. När fatet är buteljerat och flaskorna finns i Sverige så skapar den svenska importören ett hemligt beställningsnummer hos Systembolaget som vi skickar ut till de som har visat intresse.
Du går sedan in på systembolaget.se eller till din närmaste butik och beställer den/de flaskor som du har anmält intresse för.
Efter några dagar kommer flaskan/flaskorna till ditt valda Systembolag.

Glen Scotia Single Cask

Glen Scotia Single Cask
Fat: 19/660-5
Lagrad på 1st Fill Bourbon barrel i 7,5 år
Finish på 1st Fill Tawny Port Hogshead i 4-6 månader
Alkoholhalt: ca 57,4%
Pris: 799:-
Antal: 237 flaskor

Hur doftar och smakar den då?

Bourbonfatet har gett alla de klassiska tonerna – vanilj, skumbananer och Ahlgrensbilar. Portfatet har gett whiskyn en rosaskimrande färg och en doft som påminner om när man öppnar portarna på ett lagerhus och den där jordiga/ekiga doften möter friskluften. Precis så men med en härligt fruktig och nästan lite syltig ton. Krämig smak med fruktiga toner och en drös vanilj. En riktigt bra sommarwhisky!

Tilldelning

Vid eventuell överteckning sker tilldelning baserat på den turordning som anmälan inkommit. Först en flaska per anmälan och ytterligare flaskor i mån av tillgång och enligt samma princip.

Denna buteljering är tyvärr fulltecknad och det går inte att anmäla intresse. Men vi kommer med fler erbjudanden i framtiden!

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*