Mariestads Strong Ale Alkoholfri

Mariestads Strong Ale Alkoholfri är en limiterad utgåva signerad Richard Bengtsson i säker och innovativ bryggarstil. Inspirationen till denna alkoholfria Strong Ale är hämtad från kraftiga smakfulla och väldoftande ale-sorter som ofta har hög alkoholhalt.

Sådan är även denna bryggd dock med utmaningen i att den är alkoholfri. En modern tolkning som är rätt i tiden och med ett tydligt mål – att bana vägen för smakrika öl i den alkoholfria kategorin.

Mariestads Strong Ale bryggs i klassisk ale-tradition och är uppbyggd av maltsorterna Melanoid, Pilsner, Münchner och Karamell för att skapa en härlig maltarom. Brygden avslutas med humlen Magnum och Cascade för att tillföra en utsökt beska och tydligt igenkännbar kryddig grapefrukt. Efter lagring i fyra veckor där beskan balanseras hettas ölet upp varsamt i ett vakuum till 42 grader för att destillera bort alkoholen.

Mariestads Strong Ale Alkoholfri blir således en fyllig hantverks-ale med tung maltkropp och fruktiga vinösa toner. Ölet passar utmärkt till svensk husmanskost, mustiga kötträtter med sötma från rotsaker, eller som avslutning i kombination med mörk choklad eller svensk lagrad hårdost.

Volym: 75 cl
Alkoholhalt: 0,5 procent
Smak: Tung maltkropp, fruktiga vinnas toner, samt markerad och balanserad beska. 
Artikelnummer på Systembolaget: 1944-01
Lanseras: 1 december