Michter har öppnat Fort Nelson Distillery i Louisville

Nu har den amerikanska whiskeyproducenten Michters öppnat sitt Fort Nelson Distillery i Louisville. Förutom ett destilleri så finns där också ett provsmakningsrum, presentbutik och bar.

Efter år av restaurering höll destilleriet en öppningsfest den 31 januari 2019 med visningsturer.

Platsen vid 801 West Main Street byggdes först 1890 och köpte av Michters år 2012. Byggnaden behövde omfattande renoveringsarbeten och innehöll en hopfälld trappa och inga våningar. För att återställa byggnaden installerade Michter´s 180 ton stål.

“Det är bara passande att ett en gång övergiven, stort amerikanskt varumärke fann sitt hem i en en gång övergiven, stor amerikansk byggnad”, säger Michters VD Joseph J Magliocco.
“Fort Nelson Building är en arkitektonisk pärla, och vårt team är så lyckliga att ha haft möjligheten att få det till liv och göra det till en speciell plats för alla att besöka.”

Whisky kommer att produceras med hjälp av ett en potstill från Michters Pennsylvania Distillery, som spårar sin historia tillbaka till 1753.
Michters Master Distiller Pamela Heilmann sa:

“Dessa pannor kommer återigen att producera en otroligt speciell whiskey.”

På andra våningen i byggnaden kommer baren ‘The Bar at Fort Nelson’ att öppna inom kort. Cocktailhistoriker och författare David Wondrich hjälpte till att skapa platsens klassiska cocktaillista.

Förutom nya cocktails som designats av Wondrich, kommer menyn också att omfattas av moderna drinkar som skapas chefs bartenderen Sevan Araneda, tidigare chef för San Francisco Bourbon & Branch, och barchef Dante Wheat, tidigare barchef på Louisville Butchertown Social.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*