Nu återlanseras Plantation Experience Pack på Systembolaget

Detta är en pressrelease från Spring Wine and Spirits AB

Efter hög efterfrågan återlanserar nu topproducenten Plantation Rum sin exklusiva förpackning med sex stycken dubbellagrad rom från olika terroir. Plantation Experience Pack innehåller rom från Jamaica, Barbados, Trinidad, Guatemala, Peru och Belize, och släpps nu återigen på flertalet Systembolagsbutiker.

Plantation är kända för sina högkvalitativa och innovativa produkter där rom från utvalda destillerier valts ut, lagrats och blendats. Rommen får sin rika smak, finess, elegans och struktur genom att de dubbellagrats på bourbonfat från respektive terroir i Karibien och på Ferrandfat hos Maison Ferrand i Frankrike.

Nu möjliggör Plantation återigen chansen att upptäcka nya romsorter genom relanseringen av provningslådan Plantation Experience Pack, en exklusiv förpackning innehållandes sex romsorter för 449 kronor. Perfekt för provning, till påskbordet eller som present.

– När Experience Pack lanserades i höstas var responsen överväldigande. Det känns otroligt roligt att få återlansera just de här sex olika romsorterna från olika Terrioir, länder och stilar. Plantation vill alltid bjuda på oförglömliga smakupplevelser och, något Experience Pack i högsta grad möjliggör, säger Karl Wennberg, Portfolio Manager Spirits på Spring Wine & Spirits.

De olika romsorterna präglas av sitt hemland och tar med provsmakaren på en spännande och uttrycksfull smakresa av terroir och dubbellagring. Plantation Experience Pack innehåller:

• Plantation 3 Stars – Ljus rom, från början mörk och lagrad på bourbonfat från Jamaica, Barbados, Trinidad och slutligen lagrats på Ferrandfat hos Maison Ferrand. Därefter sker bomullsfiltrering som klarnar rommen och binder ihop smakerna. En diskret smak av kryddighet som avslutas med sockerrör och vanilj.

• Plantation Original Dark – en rom från Jamaica och Barbados där den först har lagrats på bourbonfat i Barbados och sedan slutlagrats på Ferrandfat, Maison Ferrand i Frankrike. Fruktiga smaker med vita russin och torkad ananas som sedan övergår till kryddiga och torrare toner.

• Plantation Grand Reserve – en rom från Barbados som har dubbellagrats på bourbonfat och sedan slutlagrats på Ferrandfat, Maison Ferrand i Frankrike. Tropiska toner som övergår till en färsk vaniljstång med viss sötma, inslag av arrak och choklad.

• Plantation Gran Anejo – en rom från Guatemala och Belize som först har lagrats på bourbonfat och sedan slutlagrats på Ferrandfat, Maison Ferrand i Frankrike. Rik och välstrukturerad smak med inslag av tobak, lakrits och ekiga aromer.

• Plantation XO 20th Anniversary – Master blendern har noggrant valt ut det bästa Barbados kan erbjuda till 20th Anniversary för att få fram denna eleganta rom som först har lagrats på bourbonfat och sedan på Ferrandfat, Maison Ferrand i Frankrike. Fyllig rom med viss sötma, frisk och välbalanserad med smak av arrak, vanilj, marsipan och choklad.

• Plantation Single Vintage Peru 2004 – Detta är ett samarbete med Destilerías Unidas S.A. de Peru, där rommen destilleras i Colón och sedan lagrats i Peru på två olika typer av fat, Bourbonfat 200 L och Slovenianfat 225 L. Den andra lagringen görs i Frankrike på Ferrandfat 350 L. Stor smak av kokta äpplen, citron, mango och valnötter som sedan avslutas med vitpeppar, vanilj och muskotnöt.