Nu kommer 60 flaskor Old Perth Pedro Ximenez Limited Edition

Morrison Scotch Whisky Distillers, skaparna av Old Perth Blended Malt Scotch Whisky, kommer nu släppa ett begränsat antal av Old Perth Pedro Ximenez Limited Edition.

Morrison Scotch Whisky Distillers har valt ut femton exceptionella fat med Single Malt Scotch Whisky som de sedan har gift ihop för att skapa denna buteljering. Whiskyn har lagrats på mix av ex-Oloroso samt ex-Pedro Ximenez Sherry fat – hogsheads och butts. Under de sista 15 månaderna har whiskyn får gifts samman i Pedro Ximenez fat från Bodega José y Miguel Martin i Spanien.

Denna whisky är inspirerad av de spanska Bodegorna som använder sig av Solerasystem för lagring av sin sherry. Morrison Scotch Whisky Distillers har använt samma teknik när de har lagrat denna whisky. För att få fram de rätta noterna har de bland annat använt ett 50 år gammalt Solerafat som gett Old Perth Pedro Ximenez Limited Edition dess perfekta balans.

Om Old Perth

Old Perth var en blend som ursprungligen skapades av Peter Thomson, som startade sin yrkesverksamma karriär inom detaljhandeln med vin-och spri i Perth 1908. Ganska snart påbörjade han att göra sina egna whiskyblends. En av dessa var Old Perth som snabbt blev populär bland skottarna.

Under 1960-talet höll de invigda med Old Perth denna whisky med högt anseende på grund av sitt höga innehåll av malt samt att den innehåller en av världens mest prestigfyllda sherry single malt whisky’s. Den ansågs vara en av de bästa blends som existerade.

Nästan 50 år senare köpte en av Skottlands äldsta familjeägda whiskyföretag, Morrison Scotch Whisky Distillers (tidigare känt som Morrison Bowmore Distillers) Old Perth och har sedan dess återinfört varumärkets arv till whiskyvärlden. Alla Old Perth buteljeringar är Blended Malt Scotch Whisky som håller på den gamla traditionen av blending i Perth och använder enbart sherrylagrade Single Malt från ett urval av Skottlands finaste destillerier.

Old Perth Pedro Ximenez Limited Edition

Releasedatum: 13 mars i Systembolagets beställningssortiment
Artikelnr: 52669
Storlek: 70 cl
Alkoholvolym: 56,2%
Pris: 799:-

Smakprofil: Stuvade frukter, sherrydränkta katrinplommon och mörk choklad