Nu lanseras Bob Dylan’s tredje whiskey!

Då var det dags igen, Bob Dylans tredje whiskey lanseras på den svenska marknaden. 930 flaskor av Heaven’s Door Double Barrel släpps till försäljning den 12 december i Systembolagets beställningssortiment.

Denna gång handlar det om en amerikansk premiumwhiskey som har flera välrenommerade internationella priser och utmärkelser i bagaget. Heaven’s Door, som givetvis fått sitt namn efter Dylans största hit från 1973, är en kollektion av tre amerikanska whiskeys som skapats av Bob Dylan och Spirits Investment Partners. Dryckerna har Bob Dylan skapat med hjälp av master blender Ryan Perry.

Whiskeyn är buteljerad i flaskor som designats med inspiration av Bob Dylans metallskrot-konst. Musikern från Minnesota samlar inte bara på sig smakupplevelser, han rotar även fram metallskrot på skrotupplag och bondgårdar. Allt från lantbruksutrustning, köksredskap och antika vapen till kedjor, yxor och hjul. Materialet tar han till sin metallverkstad Black Buffalo Ironworks där han svetsar ihop bitarna till snirkliga grindar. Mönstren från några av hans grindar har hittat till buteljerna där de bildar siluetter mot den bärnstensfärgade drycken innanför.

Vad som ska komma att bli Heaven’s Door Spirits, tar sin början 2015 då Bob Dylan registrerar namnet Bootleg Whiskey, tänkt att användas för ett antal outgivna låtar från hans långa karriär. Entreprenören Marc Bushala noterar registreringen av varumärket och tar kontakt med Dylan. Bushala har tidigare startat ett bourbonmärke och sedan dragit igång Spirits Investment Partner för att investera i nya dryckesbolag. Duons gemensamma företag döper de till Heaven’s Door Spirits.

– Med Heaven’s Door ville vi skapa en amerikansk whiskeykollektion som, i sig själv, berättar en story. Jag har rest i årtionden och jag har provat de främsta destillaten som whiskeyvärlden har att erbjuda, förklarar Bob Dylan.

– Med en otrolig efterfrågan från både återförsäljare och konsumenter, särskilt Dylans etablerade fanskara, är vi otroligt glada och stolta över att nu få lansera whiskey nummer 3 från Heaven’s Door på den svenska marknad. Första släppet av hans Straight Rye sålde slut på en dag, andra släppet av Tennessee Bourbon sålde slut på ett par veckor. Det gäller att vara snabb på tangentbordet den 12 december, säger Viktor Långstedt produktchef på Hermansson & Co.

Heaven’s Door Double Barrel

Pris: 925 kr
Nr: 5951101
Storlek: 70 cl
Alkoholhalt: 50%
Producent: Heaven’s Door Spirits
Lanseras 12/12
Antal till Sverige: 930 flaskor

Doft: Lönn med malda korn och en lätt nötighet. Torkade bär, vaniljkräm och rostad ek.
Smak: Rostad kola, mörka körsbär, torr ek, vaniljstång och torkad aprikos. Kokos med stöd av apelsinoljor och kakao. Varm smörkola med träiga övertoner.

Lagringsmetod: Heaven’s Door Double Barrel är en blandning av 2 Bourbon Whisky’s och en Rye Whisky – lagrade i 6 år på var sitt håll i nya amerikanska ekfat och fresh dumped bourbon fat, avslutningsvis lagras de tillsammans i ett år på tungt rostade nya amerikansk ekfat.

Internationella utmärkelser:

  • 2019 London Spirits Competition: Whiskey of the year
    • 2019 London Spirits Competition: Spirit of the year
    • San Francisco World Spirits competition 2019: Double Gold medal
    • 2018 Ultimate Spirits competition: 93 Points

      Njut av Heaven’s Door Double Barrel tillsammans med Bob Dylan!