Nu öppnar Talisker Room på Brygghuset i Fiskebäckskil

Talisker Single Malt Scotch Whiskys första brand home utanför Skottland

Nu öppnar Talisker Room, Taliskers första brand home utanför Skottland, på  restaurang Brygghuset i Fiskebäckskil på Skaftö, Bohuslän. Detta blir den ultimata  platsen att uppleva Talisker Single Malt Whisky i dess rätta element, så nära Isle of  Skye man kan komma. Till öppnandet av Talisker Room har Brygghuset köpt sitt eget fat innehållandes 168 flaskor av 28-årig Talisker, buteljerad på fatstyrka och utan  filtrering. 

Talisker grundades av bröderna MacAskill 1830 på ön Skye och whiskyn som destilleras där  har sedan starten formats av närheten till havet. Både smak och doft har en tydlig koppling till  dess karga ursprung och Atlanten som granne. Isle of Skye är Skottlands största ö och dess  vackra natur påminner mycket om vår svenska västkust. 

Nu öppnar Talisker Room på Brygghuset som huserar mer än 2 600 flaskor whisky. Talisker  Room är en hyllning till en plats och ett destilleri som ligger Brygghuset varmt om hjärtat. I  rummet finner man en betydande samling med cirka 100 olika Talisker-flaskor. Kronan på  verket är Brygghusets egen buteljering av Talisker 28yo, Cask of Distinction. Fatet är  buteljerat och innehöll 168 flaskor. 

Förutom whiskyprovningar, står också Talisker Room värd för whiskyklubben, The Friends of Skye. De cirka 70 medlemmarna har investerat i varsitt kabinettskåp innehållande en flaska Talisker 28yo och fr.o.m. årsskiftet kommer det att erbjudas whiskyresor och andra  spännande whiskybaserade events i Brygghusets regi.

– Talisker Room är en plats och vänort där våra öar och skärgård möts. Skaftö och Isle  of Skye har många likheter gällande både miljö och väderlek. Vår profil, matlagning  och läge precis vid havet passar perfekt till Taliskers karaktär med dess kryddiga och  tångrökiga doft samt smak av havssälta och pepprighet, säger Reine Patriksson, krögare på Brygghuset. 

Läs mer och boka ditt besök här: https://www.brygghusetkrog.se/

Om Restaurang Brygghuset:  

Restaurang Brygghuset är en restaurang i Fiskebäckskil på Skaftö i Bohuslän. För restaurang Brygghuset är  årstiderna och säsongerna starkt förknippade med vilka råvaror som finns att tillgå. Att restaurang Brygghuset  har stort fisk- och skaldjursfokus är en självklarhet, då restaurangen ligger precis vid havet. Menyn är modern  och har rötterna i det klassiska, det franska köket och i den bohuslänska husmanskosten.  

Hos restaurang Brygghuset finns mer än 2 600 whiskyflaskor från olika destillerier och årgångar. Fokus ligger  på högkvalitativa single matls från Skottland, men whiskys från hela världen representeras. År 2013 och 2017  utsågs restaurang Brygghuset till ”Årets Whiskykrog”.