Nu släpps Ardbeg Drum

Detta är en pressrelease från Moët Hennessy Sverige

Med inspiration hämtad från Islay, Ardbegs hem, och dess traditioner av firande och festivaler, presenterar destilleriet en ny limiterad utgåva med karibisk twist – Drum Limited Edition, som är en hyllning till Ardbeg Day. Den 5 juli 2019 finns utgåvan i Systembolagets sortiment.

Islay och Ardbeg kan än en gång stoltsera med ett tillskott i den prisbelönta samlingen av Limited Editions. Ardbeg Drum är en utgåva för alla som älskar Ardbegs rökiga single malts.

Inspirationen till årets utgåva som bygger på öns traditionella firande av Ardbeg Day, som i år hålls lördagen den 1 juni, den sista lördagen på Islay’s Festival of Music & Malt.  Förberedelserna inför Ardbeg Day handlar om att skapa en härlig karibisk karneval på den skotska ön Islay. Ardbeg Drum är karneval i en flaska, och är den mest exotiska whiskyn i Ardbegs historia med toner av tropiska frukter så som bananer och ananas från fat som tidigare lagrat bourbon och rom.

Ardbes Days karnival handlar om att omfamna allt tropiskt, från musik och dans till mat och mode, och vi är redo att frossa i kultur och karaktär. Vi är mycket stolta och glada att få presentera Ardbeg Drum som är en hyllning till mixen av influenser som gör Ardbeg till Ardbeg, säger Mickey Heads, destillerichef Ardbeg.

Ardbeg Drum är icke kylfiltrerad och buteljerad vid 46.5 ABV. Whiskyn har mognat på både bourbon- och romfat, vilka har gett whiskyn dess mörka och intensiva karaktär. I doften märks aromer av tallharts, mogna bananer och ananas. Smaken är intensiv av Ardbegs klassiskt rökiga tjära och kreosot i kombination med kryddiga smaker från kryddnejlika, lakrits och ingefära. Eftersmaken är rik och komplex med toner av rök, mörk choklad, rökig vanilj och söta kryddor.  


Arberg Drum
finns i begränsad upplaga på Systembolaget från den 5 juli 2019.
Artikelnummer: 40506
Pris: 1 099 SEK

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*