Ny toppårgång – Borgognos Barbera d’Alba Superiore!

Giacomo Borgognos Barbera d´Alba Superiore i nya toppårgången 2018 är en uppvisning i doft, smak och elegans. Odlarna i Piemonte menar själva att det är en årgång som kanske är den bästa sedan 2000, om man väger samman kvalitet och kvantitet. Viner på Barbera passar utmärkt till både italienska rätter och värmande grytor.

Anrika Giacomo Borgogno hör till de främsta vinhusen i Piemonte. Med mer än 250 års erfarenhet har de skapat ett världsrykte för sina Baroloviner. Men hos Borgogno tar man även Barbera på största allvar och ger den förutsättningar att glänsa.

Druvorna till Borgognos Barbera d´Alba Superiore får växa i två av de fem klassade cru-vingårdar, Liste och Cannubi. De bästa druvorna väljs sedan ut och får jäsa med sin naturliga jäst innan det färdiga vinet vilar i tio månader på stora ekfat.

Årgång 2018 är ett doftrikt vin med stor elegans, laddad med mörka körsbär, choklad, plommon, fat och örtkryddor. Smaken är rik och kryddig med fin friskhet och inslag av körsbär, plommon, lakrits och fat. Ett vin som passar till både klassisk italiensk mat och grytor. 

Borgognos Barbera d´Alba Superiore i nya årgången 2018 finns i Systembolagets fasta sortiment.

Nr 74201, Borgono Barbera d’Alba Superiore 2018, 75 cl, 169 kr