Nya årgångar av Billaud-Simon Chablis Grand Cru

Domaine Billaud-Simon grundades 1855 av Charles Louis Noël Billaud efter att ha kommit tillbaka efter de Napoleanska krigen. Han började plantera vinrankor på sin familjs ägor, och under tidigt 1900-tal tog Billaud-Simon plats som en av de främsta producenterna i Chablis. 

Traditionell vinmakning är i fokus, med naturlig jäst och naturlig övergång till malolaktisk jäsning. Det är den fossilrika kimmeridgejordmånen som bidrar till den unika karaktär som chardonnay får i Chablis. 

Domain Billaud-Simon äger idag cirka 20 hektar vingårdar i Chablis, inklusive små parceller i Premier Cru och Grand Cru-klassade vingårdar. Utöver det tillverkar man regional Chablis från lägen i utkanten av de högre klassade vingårdarna samt i Tête d’Or. 

Vinerna från Billaud-Simon karaktäriseras av sin renhet och elegans. Ekfat används begränsat, så även till vinerna från de Grand Cru-klassade vingårdarna som enbart får en kort lagringsperiod på ekfat behåller en imponerande renhet, stringens och fräschör.

Lansering den 16 mars!

Chablis Grand Cru Les Clos 2018

Les Clos är en av den mest kända och högst ansedda vingården av de sju Grand Cru klassade vingårdar i Chablis. Med optimal syd-sydost slutning får druvorna en utmärkt mognad i den kalkstenrika kimmeridgejorden.

Vinerna från Les Clos karaktäriseras av rikedom, tonvis av mineraler och bra syra. 

Domaine Billaud-Simon arbetar med största respekt mot terroiren. Genom att enbart använda rostfria ståltankar och en väldigt liten del ekfat. Resultatet blir ett mineraldrivet vin med tydlig chabliston och ett vin som dricks bra idag och minst 10 år framöver. 

Artnr: 95479 | 750ml.
13% abv. I 769kr.

Chablis 1er Cru Mont de Milieu 2018

Namnet mont de Milieu hänvisar till den speciella egenskapen för denna sluttning som tidigare agerade tydlig gräns mellan två punkter, den tidigare valkretsen Chablis och Champagne. 

 Klar, ljus med ljusgröna nyanser. Denna Premier Cru innehar en anmärkningsvärt rik aromatisk profil med mogna citrusfrukter och vita blommor. Gommen är rik, rund med exceptionell längd. 

Dricks väl idag och 10 år framöver.

Artnr:  95420 | 750ml.

13% abv. I 379 kr